DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

indesit DI450 Dishwasher

Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Appliances
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 2:29 am Reply with quote

Hello
This is my first post so hi to everybody. Can anyone shed any light on my problem?
The Dishwasher is an Indesit DI450 built in unit. When i switch on there are no program lights at all,just the red power light on the right hand side and a short bleep.
The machine does not attempt to work at all. In the past i have had to replace the "P" button on the LED board as it lost its "click" so to speak and was stuck on so solder a new one from maplins on and its been fine.
I have looked at the control board and found that there is a row of 4 surface mount LEDs which can only be diagnostic as they cannot be seen in normal use and the first one near the reset button is flashing but i cant find any reference to it anywhere.
I have done all the usual resets but to no avail.

Anyone?
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 9:12 pm Reply with quote

Anybody?
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 9:20 pm Reply with quote

Water in the base. Top it back and drain the water then find the leak.
Back to top
 Alert Moderators
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 9:30 pm Reply with quote

Thanks, thats what i thought at first but have took the base of and its bone dry,in fact its looks like its never been wet.
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 9:46 pm Reply with quote

When u say the first one near the reset. Which way are u looking left to right or rightful left Is there any water in the sump when u open the door. Have u unplugged it for 2 mins does it fill or the pump run. Check for green scale on the connector block that plugs onto the led block.
Back to top
 Alert Moderators
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Nov 09, 2010 11:33 pm Reply with quote

Holding the board faceing you with the reset button to the left.The LED next along is flashing.
done the unplug for 2 mins,done the holding down button rutine in all sorts of cobinations but nothing.
When i say it wont work it is just that.there is no pump runing,no water flowing no noise at all,and yes the sump did have water in it but i drained it to check for blockage but non found.
There was green scale on the controll board ribbon cable to the LED board but cleaned this off,the plug at the LED board end dont look like it comes off to me.

It dont look too good to me
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Wed Nov 10, 2010 8:22 am Reply with quote

The ribbon cable does come off the pcb. U need a top pcb by the looks of it. The green stuff is corusion caused by stream coming out of the door switch and onto the pcb
Back to top
 Alert Moderators
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Wed Nov 10, 2010 1:13 pm Reply with quote

Do you mean the LED board? I think you do as that is the top one.
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Wed Nov 10, 2010 3:39 pm Reply with quote

Yes that's the one
Back to top
 Alert Moderators
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Nov 16, 2010 10:41 pm Reply with quote

Thanks for your input,the problem was indeed the LED board,well actually it was the button on the board playing up again. As i said before last time the button lost its click but this time it operated just fine but it made no contact internally so took the top of and it was corroded inside.
So the upshot is a new button has cured it,however,it seems this is happening because the rubber membrane that goes over the LEDs and has the P button on it is split.
Does anyone no the part number for this.I have looked at the parts list online but cant see it as i dont know what indesit call it.

Cheers
Ian
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Tue Nov 16, 2010 10:48 pm Reply with quote

C00089822 8.50. Led card coo144323 complete led assy 11.06
Back to top
 Alert Moderators
ian6pot

from United Kingdom

Joined: 09 Nov 2010
Posts: 7
Location: Yorkshire,
United Kingdom

PostPosted: Wed Nov 17, 2010 7:40 am Reply with quote

Many thanks,thats the one.

Ian
Back to top
 Alert Moderators
NutsBolts

from United Kingdom

Joined: 06 Sep 2011
Posts: 3
Location: Pembrokeshire,
United Kingdom

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 4:40 pm Reply with quote

Great ! Where can I get that part at that price ? I have exactly the same problem !!!
Back to top
 Alert Moderators
rocks1

from Puerto Rico

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 5845
Location: Puerto Rico
Thanked: 992 times

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 5:11 pm Reply with quote

Indesit , try the website.
Back to top
 Alert Moderators
NutsBolts

from United Kingdom

Joined: 06 Sep 2011
Posts: 3
Location: Pembrokeshire,
United Kingdom

PostPosted: Wed Sep 07, 2011 8:55 am Reply with quote

Got the spares - LED circuit board and button. Is there any tricks to removing the door stainless steel to put all this in ? Or is it pretty straightforward ? Anything I should watch out for ?
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Appliances All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
Indesit DI450 Slimline Integrated Dishwasher Error Codes 5 1780 Wed Dec 23, 2009 6:09 pm
Indesit DI450 Dishwasher Error 3 640 Wed Sep 08, 2010 9:10 am
Indesit DI450 fault - Error light 3 and doesn't fill 2 40 Sun Jun 26, 2011 8:31 am
Indesit DI450 - Error Light 2 3 100 Tue Mar 22, 2011 11:22 pm
Indesit DI450: I dont want to call my ex... 4 100 Sat Jan 29, 2011 10:07 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.