Accenta g4 mini

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Dean1234, 2 Aug 2019.

  1. Dean1234

    Dean1234

    Joined:
    2 Aug 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I have recently wired and installed the above security panel with 2 led keypads. On first power up both key pads alarms go off until you enter 0123 as per manufacturers instructions. Now when I enter p9999 to enter engineers mode the last 9 creates a different keypad tone and I am unable to enter the engineers mode. This is a brand new install and components. Any help would be great, thanks.
     
  2. Sponsored Links
  3. Matt W

    Matt W

    Joined:
    26 Apr 2019
    Messages:
    33
    Thanks Received:
    2
    Country:
    United Kingdom
    That is odd.
    Seems like the engineer code has been changed.

    Try defaulting panel to factory settings:
    1. Power down panel.
    2. Remove wiring from SET output and PA input.
    3. Fit shorting wire between SET and left-hand PA terminal.
    4. Power up.
    5. Wait for alarm to start.
    6. Power down panel and then restore original wiring.

    This should change engineer code back to 9999.

    Let me know how you get on.

    Matt
     
  4. Dean1234

    Dean1234

    Joined:
    2 Aug 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Which set and pa? There is 2, a pa and set in a block of 4 at the top of the panel and a set next to the bell connections and a Pa+ next to the tamp connections.
    I did think about this but with it being brand new I thought it couldn’t be this.
    I appreciate your help.
     
    • Like Like x 1
  5. Matt W

    Matt W

    Joined:
    26 Apr 2019
    Messages:
    33
    Thanks Received:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Hi, sorry for the confusion. Its the terminals at the bottom of the panel. Left hand PA and SET.

    It's worth a try. If not the panel is defective.

    Matt
     
  6. Dean1234

    Dean1234

    Joined:
    2 Aug 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Your a star mate! The reset has done it. I originally thought about doing it but with it being fresh out the box it shouldn’t need it and secondly I was unsure which two, set and pa terminals to use.
    Once again thank you mate.
     
    • Like Like x 1
  7. Matt W

    Matt W

    Joined:
    26 Apr 2019
    Messages:
    33
    Thanks Received:
    2
    Country:
    United Kingdom
    No problem mate. Glad it's sorted.
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  9. Sponsored Links
Loading...

Share This Page