ADE G4 Accenta Engineer code has become invalid

Joined
18 Apr 2020
Messages
1
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hi

I recently replaced 4 PIRs on my system for Pet Friendly ones.

I put the system in to Engineer mode to prevent any tamper alarms.

When I removed the first PIR (Zone 4), I accidentally touched some of the wires together which triggered the alarm.

I stopped the alarm by entering User Code 1. Zone 1 LED flashed whilst the Power LED was solid.

I pressed RESET and the system went back in to Day mode.

However, when I went to go back in to Engineer mode, the system would not let me. I pressed PROG and 9999 (the Engineer Code has never been changed) and the system gave an invalid tone and remained in Day mode.

How do I get back in to Engineer mode? I have considered that I may have to follow the reset procedure for resetting User Code 1 and the Engineer Code but was hoping to avoid doing that.

Any advice much appreciated.

Cheers.
 
Sponsored Links
Joined
2 Feb 2016
Messages
2,095
Reaction score
397
Location
Newark
Country
United Kingdom
Screenshot_20200418-175254.png
If no access to engineer mode then only option would be to default user 1 and engineer code.

Ensure not faults on panel like tamper faults and try to access eng mode again.
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Sponsored Links
Top