Alarm losing the plot

Joined
4 Aug 2006
Messages
120
Reaction score
0
Location
Lancashire
Country
United Kingdom
Hi

Can anyone tell me if an alarm system can be affected by static?

I have an Omnicron 7000 and within the last 6 months it has been going off and losing all programming whenever you are about to activate or de-activate it.
It doesn't happen all the time but becoming more regular.

Any ideas? :?:

Cheers
 
Sponsored Links
Joined
11 Jan 2004
Messages
38,860
Reaction score
1,870
Country
United Kingdom
It doesn't have an NVM, so powering down will lose info.

Is the panel battery goosed? If it is, the only thing running it is the mains, and if you have a dodgy connection there, it may cause this problem. This system is now well outmoded, so if you think it is down to more than a loose connection, I would consider replacement or an upgrade.
 
Joined
4 Aug 2006
Messages
120
Reaction score
0
Location
Lancashire
Country
United Kingdom
I replaced the back up battery about a month ago.
I will check for loose connections from the mains, but I would expect the back up to kick in if it detected a loose connection thus keeping all info.
Maybe it is just knackered....! :rolleyes:
 
Joined
11 Jan 2004
Messages
38,860
Reaction score
1,870
Country
United Kingdom
Could be a dry joint on the pcb...

Does the pcb look distressed, blackened etc??
 
Sponsored Links

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Top