baxi genasis 80

H

hav it

Hi i went to a boiler today in work, a baxi genasis combi.
Hot water seems to work but no heating. Fan pump ect all work ok .
Burner lights for a 30 second ish then all the green temp lights light up and it shuts down due to over heat. flow and returns cold but warm to boiler to bulk isolation valves.
i have taken the ch flow sensor out and inspected and it seems very worn.

Any ideas off you baxi chaps who see them every day would be a good help.
thanks :eek:
 
Sponsored Links

Rob

Joined
14 Aug 2006
Messages
5,564
Reaction score
712
Location
London
Country
United Kingdom
i dont know these boilers but it sounds like a diverter valve fault.
 
Joined
4 Jan 2008
Messages
797
Reaction score
0
Location
Edinburgh
Country
United Kingdom
Divertor can jam on these, however I have never had the pleasure of doing one and I am sure having looked it would be a nightmare.

I am sure however that there is a flow filter on the return to these boilers in the isolation valve that may be choked.

The newer version certainly has one.

Worth a look.
 
Sponsored Links
H

hav it

cant be as bad as the hydro block iv got in the morning (glowworm 30cxi)
 
Joined
26 Jun 2004
Messages
64,193
Reaction score
4,649
Location
London
Country
United Kingdom
This is the same boiler as the C&M and it will be the return filter blocked.

Its carefully hidden away inside the return valve. You will find it eventually!

Tony
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Top