Gainsborough Shower Problems

  • Thread starter chrishesketh
  • Start date
C

chrishesketh

I have a gainsborough 10.5Kw Electric shower. It has suddently stopped producing hot water. Worked fine in the morning, came to use it 10-20mins later, water stone cold. I have checked all the power feeds etc, and power is getting to the shower, and after putting it back together, and running for a few mins, I heard a noise like a kettle boiling, and it started to work. Day after, back to cold again. I suspect its the element or something is not working, but has anyone any ideas please, such as filters blocked etc etc, before I go and buy a new one.

BTW, can you get spares for these showers.

Cheers

Chris
 
Sponsored Links
C

chrishesketh

I have had another look at this shower, it appears that there is a plunger that closes some contacts when the shower is turned on. This plunger is not moving as much as it should. Anybody any ideas why. When I manually push the plunger down, and try the shower, works OK, but when turned off, the plunger clicks back, and back to square 1.
 
Joined
5 Jul 2006
Messages
1,242
Reaction score
42
Location
London
Country
United Kingdom
Sounds like scale build up in the element.
With the price of replacement units I would exchange the whole thing go for one with a scale inhibitor.
Pete
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Sponsored Links
Top