1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

How to connect my Hikvision CCTV to my Windows 10 pc.

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Maon Turner, 1 Mar 2021.

  1. Maon Turner

    Maon Turner

    Joined:
    1 Mar 2021
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    As a 2 day, newbie in CCTV has been trying to find out how to connect my hikvision ds-7204huhi-k1/P to my Windows 10 pc.
    I have tried to connect my hikvision ds-7204huhi-k1 with 4 ColourVU 5MP cameras to my windows 10 pc over ethernet and I can log in and the pc then shows the Hikvision desktop with 4 blank areas where the pictures should be. I have tried various ways to bring up the pictures without success could you point me in the correct direction regarding what I need to do, please.
     
  2. Sponsored Links
  3. Mottie

    Mottie

    Joined:
    27 Feb 2017
    Messages:
    18,863
    Thanks Received:
    1,887
    Location:
    Essexshire
    Country:
    United Kingdom
    I connect my cctv to my TV using an HDMI cable and control it with a wireless mouse.
     
  4. T1GERIII

    T1GERIII

    Joined:
    19 Jul 2020
    Messages:
    123
    Thanks Received:
    34
    Country:
    United Kingdom
    • Thanks Thanks x 1
  5. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    8,910
    Thanks Received:
    1,351
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Or ivms 4200 on a pc
     
  6. robpeake

    robpeake

    Joined:
    29 Jun 2014
    Messages:
    95
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Essex
    Country:
    United Kingdom
    to jump on this thread is there a way to view on tv, tried searching app store for hikvision but doesnt seem possible from what i can see or maybe have a old tv. Sony but is a smart tv but not upto date with what they can do now.
     
  7. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    8,910
    Thanks Received:
    1,351
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Not really ...I have seen it working via an android box but it was a bit hit and miss ...
     
    • Like Like x 1
  8. Sally2000

    Sally2000

    Joined:
    6 Feb 2013
    Messages:
    451
    Thanks Received:
    43
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    I have a Windows mini-PC mounted behind the TV and running IVMS. But due to theboot-up time if you want to be able to view quickly it needs to be running 24hrs which is a bit wastful of power.
     
    • Like Like x 1
  9. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  10. Sponsored Links
Loading...

Share This Page