Scantronic 9800 not arming

Joined
20 Dec 2017
Messages
15
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hi

I have a Scantronic 9800 alarm and need some help please

Whenever I arm the alarm on A, 13 is displayed on the keypad, when I then open and close the front door, the number 1 is displayed. However, it then displays 13 and the alarm then goes off displaying EF (exit fault) on the keypad

The other alarm settings B or C work fine.

The front door has a contact and is not using a PIR

Anyone ever seen 13 displayed (as its not a valid code in the alarm guide) or know how I can resolve this issue please?

If I do a walk test, it works fine on the Front Door so not sure if the contact is faulty or there is another issue somewhere

Really appreciate any help or advice on this
 
Sponsored Links
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,241
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
Post picture of keypad ....it may be a 9800+ ( 16 zones) so zone 13 would be a valid number
 
Joined
20 Dec 2017
Messages
15
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Thanks for the reply...picture of keypad attached
 

Attachments

  • IMG_0300.JPG
    IMG_0300.JPG
    1,015.8 KB · Views: 60
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,241
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
It's not a plus keypad ....can you post a picture of the 13 in the display when it's not setting
 
Joined
20 Dec 2017
Messages
15
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Sure, have uploaded the pic. Thanks
 

Attachments

  • IMG_20171220_170157626.jpg
    IMG_20171220_170157626.jpg
    88.1 KB · Views: 59
Sponsored Links
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,241
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
Your right , it could be a plus with an old keypad on it , I've never seen a plus with an old keypad on it so I can't comment ... only a picture of the alarm panel pcb would confirm if it a plus !
 
Joined
20 Dec 2017
Messages
15
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Thanks, I did try your suggestion, unfortunately it did not work.

The alarm goes off

This was working fine a few months ago, it only stopped working recently
 
Joined
20 Dec 2017
Messages
15
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Thanks sparkymarka, your comment re whether the alarm panel pcb was a plus helped me. It looks like somehow 13 was marked as a zone (even though it's not active) so I went into engineering mode and corrected it. The reason why your previous suggestion (to omit 13 when arming) did not work for me was 13 was not programmed as a omit allowed zone.

But wouldn't have been able to resolve without your suggestions so thanks again
 
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,241
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
You need to take a look in the panel and see if there is anything connected on 13 ( plug on 8 zone expander)
If not don't worry
Happy xmas
 
Sponsored Links
Top