1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Update Texecom SmartCom firmware using V2 app

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by bsr, 5 Mar 2021.

  1. bsr

    bsr

    Joined:
    5 Aug 2008
    Messages:
    591
    Thanks Received:
    53
    Location:
    Gloucestershire
    Country:
    United Kingdom
    Hello

    In the previous Connect app, you could update firmware by entering the engineer code at the logon prompt and then pressing the "i".

    I can't seem to do this in the V2 app. Is there an alternate method for firmware update that doesn't require the cloud service (which isn't available to end users)?

    Thank you
     
  2. Sponsored Links
  3. Stuart Frost

    Stuart Frost

    Joined:
    14 Apr 2019
    Messages:
    36
    Thanks Received:
    2
    Country:
    United Kingdom
    I believe (Although I haven’t tried it yet) that if you log in as the installer, any updates will be automatically offered.
     
  4. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,422
    Thanks Received:
    674
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Having looked you have to login into app with engineers login email and password followed by engineers panel login and it does automatically display.

    Otherwise it doesn't appear to be available
     
  5. bsr

    bsr

    Joined:
    5 Aug 2008
    Messages:
    591
    Thanks Received:
    53
    Location:
    Gloucestershire
    Country:
    United Kingdom
    Hmmm, no installer details showing in the Connect App system information and no engineer email address showing under "manage users". Any idea how I add installer details?

    Luckily my wife still had the old v1 app so I updated it through her phone. Hopefully Texecom aren't going to deny end users the ability to update firmware. Regular firmware updates are vital now for security, especially for the Internet connected ComIP.
     
  6. Stuart Frost

    Stuart Frost

    Joined:
    14 Apr 2019
    Messages:
    36
    Thanks Received:
    2
    Country:
    United Kingdom
    When I upgraded from v1 to v2 of the app it asked me to setup an email address and password.
     
  7. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,422
    Thanks Received:
    674
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    @bsr you need to ask that question to Texecom

    You maybe be able to set up a new user at engineers level but they would need an email and password.
    However you cant use the same email address as a user it would have to be a separate one, unfortunately I am unable to confirm this as an Installer I have the correct access levels.

    My understanding is that endusers can not register as installers officially and they do try and screen between them.
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  9. Sponsored Links
Loading...

Share This Page