1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Vauxhall Combo 1.3 CDTI

Discussion in 'Car Repairs / Maintenance' started by safarisid, 30 Dec 2011.

  1. safarisid

    safarisid

    Joined:
    30 Dec 2011
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    I Can not start my 1.3 cdti combo van. My battery light came on suggesting that i had alternator fault, i continued using van because it still started and was working fine, as i arrived at work one morning the battery had no power left and all dash board lights came on no electric power steering etc. I changed alternator and recharged the battery, engine turns over but there's no fuel coming through to injectors, Any help from anyone who may know the reasons for this would be greatly apprecated, Thanks.
     
  2. Sponsored Links
  3. Belle427

    Belle427

    Joined:
    16 Jan 2006
    Messages:
    2,985
    Thanks Received:
    290
    Location:
    Newport, S Wales.
    Country:
    United Kingdom
    maybe the immobiliser is not releasing, do you use the key to unlock the doors or a push button?
     
  4. safarisid

    safarisid

    Joined:
    30 Dec 2011
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    I use the push button on key fob to open the doors
     
  5. Belle427

    Belle427

    Joined:
    16 Jan 2006
    Messages:
    2,985
    Thanks Received:
    290
    Location:
    Newport, S Wales.
    Country:
    United Kingdom
    its worth a shot to disconnect the battery for around 30 mins and then reconnect, lock and unlock the car and see what happens.
    I dont think any fuses would have gone but check them too
     
  6. Sponsored Links
  7. davieboy

    davieboy

    Joined:
    20 Dec 2004
    Messages:
    237
    Thanks Received:
    12
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    dare i say it, probably not a faulty alternator. wiring fault would be my educated guess. very, very common, usually chafed wiring above gearbox.

    see my previous post about fiat doblo, its essentially the same motor.

    i am an autospark by the way, seen this too many times.

    has it had a clutch recently? engine hanging on harness a usual cause of problems.
    best of luck
    dave
     
  8. safarisid

    safarisid

    Joined:
    30 Dec 2011
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
     
  9. safarisid

    safarisid

    Joined:
    30 Dec 2011
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
     
  10. safarisid

    safarisid

    Joined:
    30 Dec 2011
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
     
Loading...

Share This Page