Worcester EA fault - central heating only

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by huwy123, 6 Sep 2014.

  1. huwy123

    huwy123

    Joined:
    2 Oct 2008
    Messages:
    106
    Thanks Received:
    1
    Location:
    South Glamorgan
    Country:
    United Kingdom
    hi there,

    I've got a problem with our worcester 42cdi boiler in that the central heating doesn't work. When you switch it on the flame light comes on the boiler shudders and then the light goes out. Its does this about 4 times and then the EA error comes up.

    Hot water works fine.

    I have recently had a radiator moved and am absolutely sure this is to do with that.

    Any suggestions on what the problem might be or how to troubleshoot this further?

    Cheers,

    -Huw
     
  2. bazdaman

    bazdaman

    Joined:
    2 Feb 2010
    Messages:
    1,382
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Absolutly nothing to do with the radiator removal, you will need a gas man to fix the boiler, ea is gas/combustion related
     
  3. Sponsored Links
  4. CombustionGuy

    CombustionGuy

    Joined:
    5 Jan 2012
    Messages:
    544
    Thanks Received:
    92
    Location:
    Norfolk
    Country:
    United Kingdom
    Ea is a he air fault on a Worcester it basically
    Means I'm broken. In a engineers book it takes up 12 pages from pressure to gas to ignition. Check heating pressure if that is ok call rgi
     
  5. winstonchurchill0

    winstonchurchill0

    Joined:
    7 Sep 2014
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Hampshire
    Country:
    United Kingdom
    Possible just a blocked condense line, as it shudders. Make sure the white pipe under the boiler is clear. This can happen if a washing machine is connected to the same waste pipe and blocks. EA is burner lockout.
     
  6. Sponsored Links
  7. huwy123

    huwy123

    Joined:
    2 Oct 2008
    Messages:
    106
    Thanks Received:
    1
    Location:
    South Glamorgan
    Country:
    United Kingdom
    thanks for all the replies.

    Just to let you know I emptied the trap, cleaned the flue (from outside) and bled the radiators. Now seems to be working ok (fingers crossed). My best guess was that it was an air lock.

    Cheers again.
    Huw
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page