DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

Vaillant ecoTEC plus 824 - water fine, no heating


 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Plumbing and Central Heating
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
claire27

from United Kingdom

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 8
Location: London,
United Kingdom

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:10 pm Reply with quote

Hi

I've recently moved into a new place with an Vaillant ecoTEC plus 824, which has been providing me with hot water perfectly over the past 2 months. Now its time to turn on the central heating and I'm not getting anywhere. With the dial in either 'ON' or 'TIMER', nothing is happening- no radiator symbol on the display, no heat in the radiators, no sound from the boiler. I've tried changing the temperature- pushing it even to the maximum makes no difference.

The water is on the Warmstart system.

Am I doing something wrong, do I need to call somebody out?

Thanks for the help- much appreciated.


Claire
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
mickyg

from United Kingdom

Joined: 24 Aug 2005
Posts: 15949
Location: Hertfordshire,
United Kingdom
Thanked: 3200 times

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:13 pm Reply with quote

when you turn the heating knob does the numbers change on the display?
Back to top
 Alert Moderators
claire27

from United Kingdom

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 8
Location: London,
United Kingdom

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:14 pm Reply with quote

Yep..
Back to top
 Alert Moderators
mickyg

from United Kingdom

Joined: 24 Aug 2005
Posts: 15949
Location: Hertfordshire,
United Kingdom
Thanked: 3200 times

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:17 pm Reply with quote

have you got a thermostat on the wall somewhere?
Back to top
 Alert Moderators
claire27

from United Kingdom

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 8
Location: London,
United Kingdom

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:23 pm Reply with quote

YES! icon_rolleyes.gif

I had totally forgotten about its existence (new flat easily done!)

I just moved it from zero and the boiler kicked into life...along with the radiator symbol on the display.


A million thank you's!
Back to top
 Alert Moderators
mickyg

from United Kingdom

Joined: 24 Aug 2005
Posts: 15949
Location: Hertfordshire,
United Kingdom
Thanked: 3200 times

PostPosted: Wed Oct 06, 2010 4:23 pm Reply with quote

ha lucky you didnt call someone out, would of felt a right plum icon_lol.gif
Back to top
The following user says thank you to mickyg for this useful post:
claire27 (6 Oct 2010)
 Alert Moderators
pinkbambi

from United Kingdom

Joined: 12 Jul 2008
Posts: 23
Location: London,
United Kingdom

PostPosted: Thu Oct 14, 2010 10:24 pm Reply with quote

hi, I have the same problem except my thermostat is set to 30 degrees and nothing!

it says the room temp is 27 so I set it to 30 so it should decide to turn on the radiators to give me the extra heat right?

no radiator symbol & no heat & my poor little baby is getting cold at night now.

Any ideas would be greatly appreciated
Back to top
 Alert Moderators
Agile

from United Kingdom

Joined: 26 Jun 2004
Posts: 53497
Location: London,
United Kingdom
Thanked: 3405 times

PostPosted: Fri Oct 15, 2010 12:36 pm Reply with quote

Have you set your boiler to the water AND heating position???

Tony
Back to top
 Alert Moderators
adamskie

from United Kingdom

Joined: 10 Nov 2010
Posts: 3
Location: London,
United Kingdom

PostPosted: Wed Nov 10, 2010 7:35 am Reply with quote

same problem here... any ideas?
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Plumbing and Central Heating All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
Vaillant Ecotec HW fine but CH not working S.30 problem 7 100 Sat Oct 15, 2011 3:03 pm
Vaillant ecomax no hot water but central heating works fine 3 1240 Thu Feb 28, 2008 3:36 pm
Vaillant VCW T3w Sine ... no hot water but CH fine ? 2 1960 Mon Oct 27, 2003 10:34 pm
Vaillant TurboMax VUW: No hot water but CH is working fine 6 120 Sun Aug 05, 2012 2:27 pm
Vaillant Ecomax 824 - C.H Fine No Hot Water 9 1500 Wed Mar 29, 2006 8:33 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.