DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

vauxhal zafira 1.6 petrol 02 poor idle at start up.


 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Car Repairs / Maintenance
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
pampers

from United Kingdom

Joined: 03 Oct 2006
Posts: 583
Location: Sussex,
United Kingdom
Thanked: 77 times

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 7:03 pm Reply with quote

Looking for a point in right direction before i give in and take it to main dealer so any help most welcome.

vauxhal zafira 1.6 petrol 02 automatic

When i start car from cold especially first thing it starts instanly but if i try and acelarate slowly then nothing no response it runs so slow that if i try and pull away it stalls 50% of the time so i usally just sit there for a minute or 3 then it gets better and i can pull away.
I can acelarate through this by putting my foot down hard and it clears and revs hard and i can drive like a joy rider.
Once cleared (by time ive sat still for 5 mins or driven 100m or so) it absoultley fine and starts fine and idles perfectly ,and is responsive at idle ,untill its from cold again never as bad as first thing though.

Engine managent light is on,this was reset and fault traced but didnt cure problem ,after 2 weeks living with problem light is now back on

So far been looked at by couple of non Main dealers and have tried loose conection cleaning conections and changed the coolant temp sensor .
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
jctilingservices

from United Kingdom

Joined: 29 Oct 2009
Posts: 1066
Location: Tyne and Wear,
United Kingdom
Thanked: 138 times

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 7:35 pm Reply with quote

pampers wrote:
Engine managent light is on,this was reset and fault traced but didnt cure problem ,after 2 weeks living with problem light is now back on

So far been looked at by couple of non Main dealers and have tried loose conection cleaning conections and changed the coolant temp sensor .


whats the fault code mate? or try here
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/forumdisplay.php?83-Astra-Corsa-Zafira-Meriva-Agila-Tigra-amp-Nova-Includes-Combo-Van
Back to top
 Alert Moderators
pampers

from United Kingdom

Joined: 03 Oct 2006
Posts: 583
Location: Sussex,
United Kingdom
Thanked: 77 times

PostPosted: Mon Jan 31, 2011 9:42 pm Reply with quote

P0170
Back to top
 Alert Moderators
pampers

from United Kingdom

Joined: 03 Oct 2006
Posts: 583
Location: Sussex,
United Kingdom
Thanked: 77 times

PostPosted: Sat Feb 26, 2011 5:23 pm Reply with quote

this turned out to be mass flow air meter ,200 diag charge then 100 to fix.
Back to top
 Alert Moderators
jctilingservices

from United Kingdom

Joined: 29 Oct 2009
Posts: 1066
Location: Tyne and Wear,
United Kingdom
Thanked: 138 times

PostPosted: Sat Feb 26, 2011 8:19 pm Reply with quote

pampers wrote:
this turned out to b

e mass flow air meter ,200 diag charge then 100 to fix.


air flow meter takes about 5 mins to exchange, its simple to do mate, just get 1 from a breakers yard
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Car Repairs / Maintenance All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
Vauxhal zafira 2000 reg central locking fault 2 420 Sun Feb 07, 2010 3:03 pm
Vauxhal astra van 2000 1.7dti leak 2 80 Fri Sep 23, 2011 4:28 pm
vauxhal omega alarm fault 2 320 Wed Aug 19, 2009 11:57 am
Vauxhal Combo squeling noise 5 560 Thu Jan 28, 2010 5:28 pm
Jeep Ch'kee; poor/no brakes for first few seconds 12 220 Wed Dec 29, 2010 3:40 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.