DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

Paslode won't Fire!


 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Tools and Materials
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jetson

from United Kingdom

Joined: 17 Mar 2011
Posts: 2
Location: Dumfriesshire,
United Kingdom

PostPosted: Thu Mar 17, 2011 9:59 pm Reply with quote

Here's a poser for you folk's my imi 350 does not work, when I first try it, the battery light flashes green, normal, when I try to fire it (pushy it down)
nothing! battery light flashes green/Red constantly, I have tried new batteries, changed the spark generator & the trigger circuit board, still left with the same problem icon_cry.gif Any idea's?
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
steveuk

from United Kingdom

Joined: 16 May 2009
Posts: 118
Location: Durham,
United Kingdom
Thanked: 11 times

PostPosted: Thu Mar 17, 2011 10:19 pm Reply with quote

daft question have ya checked the gas? mine can be tempremental i normally give it a good clean and make sure the gas is at room tempreture, as they wont work with the gas being cold, and also make sure its genuine paslode gas.
Back to top
The following user says thank you to steveuk for this useful post:
Jetson (18 Mar 2011)
 Alert Moderators
1john

from United Kingdom

Joined: 03 Oct 2009
Posts: 3349
Location: West Glamorgan,
United Kingdom
Thanked: 340 times

PostPosted: Fri Mar 18, 2011 7:05 pm Reply with quote

Cold gas, as stated, or you gor a nail jammed?
Back to top
 Alert Moderators
seaangler

from United Kingdom

Joined: 10 Feb 2006
Posts: 267
Location: Lancashire,
United Kingdom
Thanked: 17 times

PostPosted: Fri Mar 18, 2011 8:04 pm Reply with quote

check the date on the gas aswell
Back to top
 Alert Moderators
Jetson

from United Kingdom

Joined: 17 Mar 2011
Posts: 2
Location: Dumfriesshire,
United Kingdom

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 7:54 pm Reply with quote

Jetson wrote:
Here's a poser for you folk's my imi 350 does not work, when I first try it, the battery light flashes green, normal, when I try to fire it (push it down)
nothing! battery light flashes green/Red constantly, I have tried new batteries, changed the spark generator & the trigger circuit board, still left with the same problem icon_cry.gif Any idea's?


Thanks for the advise Folk's, I have sorted it, turned out to be a faulty fan motor, swapped it for another one and it is working great now. icon_biggrin.gif
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Tools and Materials All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
Paslode won't fire 20 39760 Thu Feb 14, 2008 7:59 pm
repairing gas fire "coals" 2 700 Thu May 06, 2010 11:58 am
Fire Drill 9 1360 Sat Jun 28, 2003 8:52 am
Fire resistant board 10 7700 Tue Oct 25, 2011 5:49 pm
Hilti or Paslode 4 260 Wed Jul 06, 2011 8:06 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.