DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

Hotpoint WMA 30 drain problem

This topic originated from the How to page called Washing machine troubleshooting
Click here to return to the page called Washing machine troubleshooting.

 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Appliances
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
Horace

from United Kingdom

Joined: 19 Jan 2007
Posts: 2
Location: United Kingdom

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 6:33 pm Reply with quote

My hotpoint wma30 sometimes will not drain, I've had the pump off and cleaned it, but the problem still persists. A temporary solution I've found is that if I fiddle with the drain hose, remove it from it's clips and lower it and then reclip it the machine will then carry on and complete the cycle as normal. The hose does not go any higher than the top of the machine, it just doesn't seem to have enough power to start the initial drain process. Any idea's anyone?
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
whatajob

from United Kingdom

Joined: 10 Aug 2006
Posts: 24
Location: United Kingdom

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:11 pm Reply with quote

It is most likely the pump at fault. If the pump housing and coin trap are all clear of debris, then you have an intermittent pump. I've encountered several over the years, so just change it.
Back to top
 Alert Moderators
james171271

from United Kingdom

Joined: 28 Jan 2007
Posts: 3
Location: Bradford,
United Kingdom

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 11:46 am Reply with quote

there could be another explanation on hotpoints at the bottom of the drum there is another filter unplug from mains and remove the back panel the main black pipe that is attatched to the bottom of the drum by a jubilee clip unscrew this and inside there is a plastic ball and a filter often this filter gets blocked up and reduces flow to pump hotpoint would charge you call out for this 80+ any help you need or step by step instructions please email me i will be more than happy to help
______________________________
Lynda, moderator

The op can not email you as your email address is not in your profile (please also note forum rule 7)
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Appliances All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
hotpoint wma 10 drain problem 18 3140 Fri Jan 05, 2007 1:54 am
Problem with the drain/outflow from Miele Washer dryer 3 1040 Tue Dec 02, 2008 9:59 pm
Common drain problem ( pump ) 8 1340 Thu Nov 15, 2007 4:39 pm
Indesit W161 Drain/Spin Problem 2 3360 Sun Nov 27, 2005 2:46 pm
Zanussi dishwasher drain hose problem 3 1820 Mon Aug 10, 2009 9:57 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.