DIYnot
Local | Network
   DIYnot > Forums
Local | Network
DIYnot Network Local DIYnot Network Local  
  Forum IndexForum Index     RulesRules    HelpHelp     Join FREERegister Free     About CookiesCookies     SearchSearch     LoginLogin 

Ferroli Boiler No hot water


 
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Plumbing and Central Heating
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Author Message
CRS

from Spain

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 8:11 pm Reply with quote

Good evening folks,
I have a Ferroli C24 combi LPG boiler, i have had to take it apart to clean the heat exchanger as there was no water flow, but there was CH water flow. once i put it back together i now have water flow but it's not hot unles the CH is going but then its only warm. i did take the HW senor off and i cleaned a white residue off that i thought was a residue from the copper pipe but now i am wondering if it was not a gel for the sensor. It may be a simple sensor replacement but before pay for the Ferroli spanish plumber to come and shrug his shoulders like he normally does i could do with some suggestions. the CH and the HW go into different sides of the heat exchanger and from what i can see there is no diverter valve if that helps
Thanks for any help.
Back to top
 Alert Moderators

If you do not want to see this advert, click here to login or if you are new click here to join free.
ianmcd

from United Kingdom

Joined: 15 Aug 2010
Posts: 3273
Location: Lanarkshire,
United Kingdom
Thanked: 678 times

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 8:16 pm Reply with quote

The white residue is heat sink paste it helps to transfer the heat to the sensor, wouldnt worry too much that you have cleaned it off it just wont be as accurate it wont damage anything
Back to top
The following user says thank you to ianmcd for this useful post:
CRS (13 Feb 2013)
 Alert Moderators
CRS

from Spain

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 3:37 pm Reply with quote

Just an update,
replaced flow switch and HW sensor and still no hot water, anyone any ideas?
Thanks
Back to top
 Alert Moderators
dcawkwell

from United Kingdom

Joined: 02 Nov 2010
Posts: 3290
Location: Humberside,
United Kingdom
Thanked: 492 times

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 3:58 pm Reply with quote

CRS wrote:
Just an update,
replaced flow switch and HW sensor and still no hot water, anyone any ideas?
Thanks


Diverter valve assuming the boiler fires when you turn the tap it
a diverter valve problem.
Back to top
 Alert Moderators
ianmcd

from United Kingdom

Joined: 15 Aug 2010
Posts: 3273
Location: Lanarkshire,
United Kingdom
Thanked: 678 times

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 4:13 pm Reply with quote

your boiler doesnt have a diverter valve, more information please, do you have central heating / does the boiler do anything when you run the tap , Fan run ? pump run ?
Back to top
 Alert Moderators
CRS

from Spain

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 4:24 pm Reply with quote

Hi Ianmcd
when the tap is running there is nothing from the boiler, no firing up or pump running just running water no error flashes coming from the boiler.
the central heating works fine comes on and turns off when told to do so. i am able to get warm water when the central heating is on but i guess that will be because the the boiler is fired up for the heating, the heating does not stop once the HW tap is running.
hope this helps.
Cheers
Back to top
 Alert Moderators
ianmcd

from United Kingdom

Joined: 15 Aug 2010
Posts: 3273
Location: Lanarkshire,
United Kingdom
Thanked: 678 times

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 4:30 pm Reply with quote

its something to do with your flow switch, basically when your boiler is running on CH the pump takes the heat to the radiators, when you open up a HW tap the pump stops and the flame increases and the water that comes out of your tap runs through the main heat exchanger and picks up its heat, as the heating is working it is something to do with the DHW flow switch
Back to top
 Alert Moderators
CRS

from Spain

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 4
Location: Spain

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 4:47 pm Reply with quote

just to let you know ianmcd, i just wiggled the CH sensor and then turnde on the hot water and would you belive it the boiler fired up. the water is not as hot as i would like but its a start. cheers for help.
Back to top
 Alert Moderators
Search this topic :: View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    DIYnot.com Forum Index > Plumbing and Central Heating All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics   Replies   Views   Posted 
Ferroli modena 80E boiler , no hot water or heating 3 40 Mon Jan 02, 2012 11:21 pm
Ferroli combi boiler thrwing water out of overflow 11 980 Tue Aug 11, 2009 4:31 pm
Ferroli boiler no heating or hot water 5 120 Thu Dec 29, 2011 1:44 pm
Ferroli Optima 901 Hot water issues 6 2760 Fri Jan 06, 2006 9:53 am
HELP - Ferroli Optima 601 - No Hot Water ? 8 520 Mon Jan 05, 2009 12:00 pm


 
DIYnot
Find an Expert | Find a Supplier | Search DIYnot.com
Network | Advertising | Newsletter
DIY | DIY How To | @home | DIY Wiki | DIY Forum
By using this site you agree to our Terms of Service / Disclaimer.
Please read our Privacy Policy. Copyright © 2000-2014 DIYnot Limited.