1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Flash Upgrading Texecom Elite 48 - W

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Alfie Binyon, 5 Nov 2020.

  1. Alfie Binyon

    Alfie Binyon

    Joined:
    5 Nov 2020
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi All,

    I'm Having a bit of an issue with flash upgrading a Text Premier Elite 48 - w its running Software revision 3.08 I need to flash it as im installing a Smartcom onto the system and won't work on Version 3, THE FLASH UPGRADER KEEPS CRASHING!!! I've done all the correct procedures ie take a download on Wintex, click on the programming lead to the correct 8 pin Switched to run and reset when I go to put the flash software back it seems to crash the programme (Programme Not Responding)

    Anyone had any issues with flashing a panel?

    Any help appreciated.
     
  2. Sponsored Links
  3. foxhole

    foxhole

    Joined:
    14 Mar 2006
    Messages:
    16,708
    Thanks Received:
    1,892
    Location:
    Kent
    Country:
    United Kingdom
    • Please use the Report button to request a move
    ALARM !!!!!! Forum?






    Report
     
    Last edited by a moderator: 5 Nov 2020
  4. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,828
    Thanks Received:
    603
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    The correct procedure will work, so what is it itts not doing, is it correctly connected to the unit?
     
  5. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    8,187
    Thanks Received:
    1,251
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Wrong com port ?
     
  6. pcaouolte

    pcaouolte

    Joined:
    15 Nov 2012
    Messages:
    156
    Thanks Received:
    37
    Location:
    Lincolnshire
    Country:
    United Kingdom
    Something else connected to one of the other com ports?
     
  7. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,828
    Thanks Received:
    603
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    weird that when using the flasher have to have things disconnected from the com ports and program them off but when flashing via smart com you don't

    post a picture of the PCB with a clear view of the flasher cable and the com ports.
     
  8. Sponsored Links
Loading...

Share This Page