1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Vailant Turbomax F28 error code

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by mark70scott, 14 Mar 2020.

  1. mark70scott

    mark70scott

    Joined:
    14 Mar 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi all

    I ihave a Vailant Turbomax with a F28 error code.

    If I push the 2 buttons to put it into FSH mode it works and sometimes if I just push reset it works.

    The boiler had a service before the issue as I have a boiler service plan with 247.

    The enginer who did the service come out and said it needed a new PCB which was fitted and the boiler worked ok when he left, this was on Wednesday. The next morning I woke up and it was off again with the F28 code.

    Since then the code has been coming up more often and I only have to reset to get it to work.

    He is coming back on Monday to take a look and I remember reading something about a wire that needs changing?.

    Any tips I can give him as it was Vailant who sugested to him it was the PCB.

    Thanks
     
  2. Sponsored Links
  3. Gasguru

    Gasguru

    Joined:
    9 Sep 2005
    Messages:
    12,237
    Thanks Received:
    3,234
    Location:
    Sussex
    Country:
    United Kingdom
    Vertical or horizontal flue?
     
  4. CBW

    CBW

    Joined:
    26 Sep 2019
    Messages:
    8,313
    Thanks Received:
    2,174
    Location:
    North
    Country:
    United Kingdom
    Gas supply issue?
     
  5. mark70scott

    mark70scott

    Joined:
    14 Mar 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Gas is fine, I have a hob and fire.

    Flue is horizontal

    Thanks
     
  6. CBW

    CBW

    Joined:
    26 Sep 2019
    Messages:
    8,313
    Thanks Received:
    2,174
    Location:
    North
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, but if the regulator is playing up, wouldn’t necessarily notice it on the smaller appliances. Try lighting hob and run boiler - or has that already happened? Could be the gas valve, condensate trap or pipe blocked, or a few other things. Probably best waiting for your engineer, or get someone who specialises in Vaillant boilers.
     
  7. mark70scott

    mark70scott

    Joined:
    14 Mar 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Gas hob on or off doesn't seem to make aa differene and boiler works if I put into SF mode and then continues to work for quite a time when it goes into normal mode itself.

    Just looking for ideas to pass onto engineer and so I am clear so he can't fob me off.

    Thanks
     
  8. Gasguru

    Gasguru

    Joined:
    9 Sep 2005
    Messages:
    12,237
    Thanks Received:
    3,234
    Location:
    Sussex
    Country:
    United Kingdom
    There's a jumper on the board that needs to be set depending on the gas valve...he may be referring to that.
     
  9. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  10. Sponsored Links
Loading...

Share This Page