baxi 80he instant 50' flashing

Joined
18 Mar 2010
Messages
391
Reaction score
15
Location
Durham
Country
United Kingdom
Boiler pump starts ,micro switches make but nothing else.
Has anyone come accross 50'light showing fault but fan , pressure switch and pcb are good, my colleague is less experienced than me but he's Gas safe.
I told him to test flue over heat stat. And if needed link out stat to test.
He says that the fan finally runs but no ignition.
Then 30', 40' lights now flash.
Also testing APS the continuity is suspect....meaning the probes had to be pushed resonably hard onto terminals to work ......sometimes..
APS switched fine manually, com to nc and no fine apart from random scrapes of the meter probes to make better contact.
Im wondering if wiring harness is just past it now, and has built up corrosion through moisture and heat?
Interesting though, never liked the instants for some reason
 
D

durhamplumber

Try a new pressure switch.If you suspect poor contacts,make sure all pcb plugs are sound.Never a great fan of the instant either..Replaced more pcb's than any other component on 80/105
 
Sponsored Links

DP

Joined
10 Dec 2003
Messages
15,548
Reaction score
3,500
Location
Glasgow
Country
United Kingdom
Read the installation-manual to locate the defect. If you have looked at the fault finding sheets, surprised you are asking for help as the flow charts are tops.
 
Joined
18 Mar 2010
Messages
391
Reaction score
15
Location
Durham
Country
United Kingdom
Try a new pressure switch.If you suspect poor contacts,make sure all pcb plugs are sound.Never a great fan of the instant either..Replaced more pcb's than any other component on 80/105
ill have to find out exactly but dont know if he manually tricked aps into ignition while fan was working? thats what i would of done,
 
Sponsored Links
Top