1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Galaxy dimensions bleeping

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Abinel, 13 Aug 2021.

  1. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    I have a question. I have a galaxy dimension panel. I have a beeping that's continuously keeps coming to the touch center. When i check for tampers on the panel or alarms there are none present. Anyone with expirience on how i can handle this.






    Kenya
     
  2. Sponsored Links
  3. GalaxyGuy

    GalaxyGuy

    Joined:
    7 Jan 2014
    Messages:
    863
    Thanks Received:
    138
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    Have you stepped through or downloaded the panel log? Is it a single beep or double beep?
     
  4. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    Am not of how if its single or double. There are several beeps then after a while it goes on its own. Then comes back after sometime.
    There are no alarms, faults or open zones on the panel logs.
     
  5. GalaxyGuy

    GalaxyGuy

    Joined:
    7 Jan 2014
    Messages:
    863
    Thanks Received:
    138
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    If you look through the diagnostics menu 61 at all devices are they all showing at 100% bus activity ?
     
  6. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    Yeah. Everything under option 61is showing 100% bus activity.
     
  7. GalaxyGuy

    GalaxyGuy

    Joined:
    7 Jan 2014
    Messages:
    863
    Thanks Received:
    138
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    It's quite difficult to diagnose via forum. If there is no other keypad fitted to determine if the beep comes from more than one keypad, then I think your only option is to swap the keypad out.
     
  8. Sponsored Links
  9. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    I have a fire alarm and electric fences integrated as zones to the panel. Could this be the cause of the problem?
     
  10. GalaxyGuy

    GalaxyGuy

    Joined:
    7 Jan 2014
    Messages:
    863
    Thanks Received:
    138
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    As part of fault finding, you could temporarily disconnect those zones to see if the issue disappears. Generally, the panel will have some form of log for any event that causes the panel to alert (beep).
     
  11. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    Tried that but all zones are okay. I have another theory though. What if the it was a PIR that is causing the beeping? From what I have observed once the building is quite active the beeping is in a way consistent. But when there is not as much movement,the beeping dissappears. But it leaves me with the question of why it is not displaying on the keypad.
     
  12. GalaxyGuy

    GalaxyGuy

    Joined:
    7 Jan 2014
    Messages:
    863
    Thanks Received:
    138
    Location:
    Fife
    Country:
    United Kingdom
    Are you sure you haven't enabled chime on a PIR zone?
     
  13. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    I had checked that for all the zones. But i couldnt find a PIR with chime on. I will check again but first i want to see if i can identify the specific pir.
     
  14. Abinel

    Abinel

    Joined:
    13 Aug 2021
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Country:
    Kenya
    There is no zone where chime is enabled.
    I have checked all PIRs individually to see if it will trigger any beeping on the panel, none has. Am still giving it time to see if the beeping will reactivate because I have had to reterminate some of the zones.
    Could the programming be the issue here?
    Is there any other way of enabling and disabling chime for a zone?
     
Loading...

Share This Page