1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Hotpoint Aquarius WF320 Flashing Lights (1200 Spin)

Discussion in 'Appliances' started by superls, 25 Feb 2010.

  1. superls

    superls

    Joined:
    25 Feb 2010
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Derbyshire
    Country:
    United Kingdom
    hi all.

    new on here and as with most ive come with a problem.

    i have a Hotpoint Aquarius WF320 (1200 Spin)

    i bought it from a guy that had been keeping it in a damp outbuilding, got it home and plugged it in

    i started it it got halfway through a rinse cycle when it made a loud pop/bang then stopped and the power light and the top 2 lights next to the soap tray started flashing.

    opened the washer up to fing everything damp and wet.

    im an electrical engineer by trade, removed the control module to find the uln2003 blown up.

    i replaced it and dried out the machine for a couple of days.

    i finally got around to rebuilding it tonight, when i plug it in the 2 afroe mentioned lights just flash repeatedly and it wont do anything.

    any ideas?

    cheers scott
     
  2. rocks1

    rocks1

    Joined:
    30 Apr 2008
    Messages:
    6,138
    Thanks Received:
    1,041
    Country:
    United Kingdom
    f01 light 4, motor triac
    f02 light 3 motor, jammed/ tacho
    f03 lights 3&4 Ntc fault
    f04 light 2. pressure sw stuck on empty
    f05 lights 2&4, pressure sw stuck on full
    f06 lights 2&3, N/A?
    f07 lights 2&3&4 heater relay
    f08 light 1. heater relay
    f09 lights 1&4 eprom/setup error
    f10 lights 1&3, pressure switch not sensing
    f11 lights 1&3&4, pump/draining error
    f12 lights 1&2, communication error
    f13 lights 1&2&4, dryer ntc/ fan motor
    f14 lights 1&2&3, dryer heater
    f15 lights 1&2&3&4, dryer heater relay
    f16 N/A
    f17 light 4, door lock
    f18 light 3 comms error (3 phase motor) power board

    f1 and f17 share the same light
     
  3. Sponsored Links
  4. superls

    superls

    Joined:
    25 Feb 2010
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Derbyshire
    Country:
    United Kingdom
    hi thanks for that, how are the lights numbered? 1 at the top and 4 at the bottom?

    if so i have a communication error, what could cause that?

    cheers
     
  5. rocks1

    rocks1

    Joined:
    30 Apr 2008
    Messages:
    6,138
    Thanks Received:
    1,041
    Country:
    United Kingdom
    yes thats correct , it means the top pcb and bottom one are not talking to each other ,unplug the top pcb for 2 mins and try again. if it dont work then one or both pcbs are faulty .i dont know which component is at fault i would just plug in a new pcb at the top then the bottom one . exchange pcb from a company called emw in nottingham is your best bet and cheap they test the pcbs and tell you which one is faulty.
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. Sponsored Links
  7. mjjuk

    mjjuk

    Joined:
    14 Sep 2009
    Messages:
    25
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Midlothian
    Country:
    United Kingdom
    It is possible the new pcb is not programmed, if you change the main pcb at the bottom you may require a specialist tool to programme it
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page