1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Vaillant eco tec pro 428 with VR66, VRT350 (ebus) and Vr10

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by Old git, 4 Jan 2018.

  1. Old git

    Old git

    Joined:
    4 Jan 2018
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I have an eco tec 428 boiler running in sealed system with VR66 VRT350 wired and A VR10 NTC sensor, System runs well in central heating mode but i cannot call DHW VRT timer is set so that DHW is on, VRT350 shows hot water temp in installer menu and boiler off during DHW demand time and HEATING during CH time, i know that the VRT350 is good and ebus wiring is good (twisted pair screened cable) measuring volts across CH1 i see 230VAC in CH mode but i see nothing across DHW on, i have swapped out the VR66 without any success hot water tank is Vaillant unistore VR10 in dry pocket two 2 port valves

    Can anyone give some suggestion as to a possible cure
     
  2. Sponsored Links
  3. picasso

    picasso

    Joined:
    8 Apr 2008
    Messages:
    10,552
    Thanks Received:
    2,637
    Location:
    Essex
    Country:
    United Kingdom
    What is the setting on d70 ?
     
  4. Old git

    Old git

    Joined:
    4 Jan 2018
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I have No idea, what do i do to find and read this value
     
  5. picasso

    picasso

    Joined:
    8 Apr 2008
    Messages:
    10,552
    Thanks Received:
    2,637
    Location:
    Essex
    Country:
    United Kingdom
  6. Old git

    Old git

    Joined:
    4 Jan 2018
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Ok, Thanks but this will have to wait untill the morning, Am i correct in thinking i need to set D70 to 0??
     

    Attached Files:

  7. picasso

    picasso

    Joined:
    8 Apr 2008
    Messages:
    10,552
    Thanks Received:
    2,637
    Location:
    Essex
    Country:
    United Kingdom
    Put it on 1 to make sure you have everything connected properly, both valves should open and close on demand, if they do then make sure you have the valves connected to the correct position in the vr66 before selecting hot water priority (0) in d70.
     
    Last edited: 5 Jan 2018
  8. Old git

    Old git

    Joined:
    4 Jan 2018
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    FIXED.
    I looked at D70, it was set to 0 i reset it to 2 then back to 1 the DHT came on and the system is now working well.

    Thanks for your help.
     
  9. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  10. Sponsored Links
Loading...

Share This Page