1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Alarms Security Alarms CCTV

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Kantilal Tanna, 7 Jun 2020.

  1. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hello,
    I have Accenta Mini G4 alarm system with keypad with 4 PIR. I had this problem about 3 days ago when you try to set it will not set up and will contiously bleep.
    All 4 PIRS have stopped working and the prog key when pressed it comes with Tamper lock.
    All zones are showing 0000000 not showing which zone has problem.
    I wonder what may have gone wrong.
    Please help.
     
  2. Sponsored Links
  3. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,836
    Thanks Received:
    358
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Tamper lock out is telling you have a tamper fault, this could be bell box,control panel,or a detector.
     
  4. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thank you Handymanjo,
    Siren and strobe is working fine, but all 4 Pirs does not show any light but I don't know which might have failed.
    Do you think replacing all 4Pirs or Control Panel (PCB) might resolve the issue.
    Thank you.
     
  5. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,836
    Thanks Received:
    358
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Are the pir's not lighting up when you walk in front of them ?
    If so could be a blown fuse.
    If this is the case then could be possible faulty battery, damaged cable or other issues.
     
  6. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks a lot.
    Will have look at fuses and will test with amp meter.
    Highly appreciate your help.
    Thank you.
     
  7. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,836
    Thanks Received:
    358
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    If you are checking fuses are you competent.
    Control panel will have 230volts inside.
     
  8. Sponsored Links
  9. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Sorry, I meant, I will have it checked by Alarm Technician.
    Thank you once again.
     
  10. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi,
    After the Alarm Technician fixed the system which works fine but I have couple of problems.

    1.The Informa Dialler doesn't show any power. Does it mean it is dead? Can it be repaired? Can anyone suggest company or person to repair or look into what is wrong. Please let me have any contact name and telephone number.

    2. The Set button on RKP would not work when you try exist. It works if you press code to set system.

    Please can anyone advise what might be wrong.

    Thank you.
     
  11. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,836
    Thanks Received:
    358
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    What did the technician fix?
    Where these faults present o your system when the technician came or did this start after would ?
     
  12. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I explained him about faults and he opened the panel worked out what may be wrong and fixed it.

    The problem with alarm doesn't go into set mode happen and realised that dialler is not working later on.

    I hope there is a solution to resolve this problem.

    Thanks.
     
  13. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,836
    Thanks Received:
    358
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Did the engineer set and unset the system after fault was diagnosed.
    Call then back if still faulty
    What does it say on his work sheet does it say left working .
     
  14. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Ok Thanks. I will do that.
    Any suggestion about what might be wrong with dialler. Can it get repaired?
    Thanks for help.
     
  15. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page