1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

ANALOGUE RF OUTPUT TO SCART INPUT OR HDMI INPUT

Discussion in 'Audio Visual' started by TIMOTHY HOPKINSON, 9 Oct 2019 at 12:04 AM.

  1. TIMOTHY HOPKINSON

    TIMOTHY HOPKINSON

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    TO ANYONE WHO CAN HELP ME I HAVE A VHS DVD RECORDER THAT OUTPUTS THE TUNER CHANNELS MENUS AND DVD/VHS AND SETTINGS MENUS OUTPUT TO A RF OUTPUT THE SCART ON IT ONLY RF OF A FREEVIEW BOX FIRST TUNED IN CHANNEL SET TO THEFIRST CHANNEL INPUT SO IT DISPLAYS THE FREEVIEW CHANNELS BUT ITS CANNOT OUTPUT ANYTHING BUT A RF SIGNAL WHICH MY HDMI HIGH DEF TV DOES NOT HAVE AN ANALOGUE TUNER

    IS THERE A WAY FOR A CONVERTER TO COVERT ANALOGUE ARIEL RF OUTPUT TO SCART OR HDMI INPUT

    ANY REPLIES WILL BE GREATFULLY APPRECIATED
     
  2. Lucid

    Lucid

    Joined:
    10 Sep 2013
    Messages:
    1,289
    Thanks Received:
    605
    Location:
    Cheshire
    Country:
    United Kingdom
    Welcome to the forum, Timothy.

    I think the answer to your quest is an analogue TV tuner, but my guess is you're going to have a bit of a tough time finding one. Depending where someone lived, analogue has been switched off in the UK for 7 to 12 years. There are plenty of inexpensive digital TV tuners for sale, but I haven't seen any analogue ones for a long time.


    Your post was hard to read. Try to use sentences. Also, typing with Caps Lock set to On is something we don't do in forums. It's the internet equivalent of shouting at someone right in their face. It's very rude. Please don't do it on your next post, thanks.
     
    • Like Like x 1
  3. oldbutnotdead

    oldbutnotdead

    Joined:
    11 Jan 2013
    Messages:
    2,101
    Thanks Received:
    360
    Location:
    Durham
    Country:
    United Kingdom
    You sure there's no output from the SCART ports on the VCR? Some machines had 2 SCART ports, one was in only, (on mine marked decoder), the other was marked TV. Some SCART leads are only 1 way as well.
     
  4. winston1

    winston1

    Joined:
    11 Jan 2010
    Messages:
    4,910
    Thanks Received:
    343
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Also note Ariel is washing powder not a radio/TV receiving device.

    Are you absolutely sure your TV has no analogue reception capabilities? Not seen a TV without yet except odd pocket ones. What is the make and model number?
     
  5. Rodders53

    Rodders53

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    Quite likely the TV has got an analogue tuner but the VCR/DVD device was not connected and/or powered on when the TV first setup. It may be easy to add an analogue tuner scan or need a 'factory/shipping condition reset' to start gain (with the VCR on this time).

    I know my recentish Panny TV effectively hides/disables the analogue tuner when 'no signal found', but I could enable it from the menus... but can't recall how off the top of my head.

    :idea:If all else fails read the manual. Or search the internet for the answer.:sneaky:
     
  6. Nozzle

    Nozzle

    Joined:
    23 Dec 2012
    Messages:
    1,798
    Thanks Received:
    210
    Location:
    Suffolk
    Country:
    United Kingdom
    Get yourself an old VCR, or DVD recorder. They do it.

    Nozzle
     
  7. mattylad

    mattylad

    Joined:
    27 Apr 2008
    Messages:
    6,085
    Thanks Received:
    344
    Country:
    United Kingdom
    Given that what you want will cost circa £100 then its cheaper to get yourself a new DVD recorder (or is it a player you need?)
    And after that maybe you will have change for a new computer keyboard too :)
     
  8. Lucid

    Lucid

    Joined:
    10 Sep 2013
    Messages:
    1,289
    Thanks Received:
    605
    Location:
    Cheshire
    Country:
    United Kingdom
    Like the rest of you here, I suspect that the likely reason Timothy is having issues is simply a set up thing. However, it's not going to be easy to help him until his posts are written in properly-formed coherent sentences, and there's some model numbers thrown in.

    We could all expend quite a bit of energy speculating and writing about potential solutions, and you're all free to do as you please of course. I'm not going to bother though until perhaps we next hear from Timothy. He has one post to his name, and since posting, we haven't seen him return so far.
     
Loading...

Share This Page