BAXI SOLO 2 40PF PROBLEM - HELP PLEASE!

Joined
22 Jan 2010
Messages
3
Reaction score
0
Location
Yorkshire
Country
United Kingdom
I have a Baxi solo 2 40pf boiler.

When the boiler fires up, all the lights come on (the boiler on light flickers, PCB?) and the radiators & water get hot but they don't reach living room thermostat temp (boiler thermostat is on the highest setting) before turning off. Then there are no lights lit on the boiler and it will not turn back on, even when all controls are on the "on" position. It could be a couple of hours before it fires back up, it stays on, then same thing happens again!

Any one got any clues??? Much appreciated
 
Sponsored Links
Joined
26 Oct 2007
Messages
4,900
Reaction score
426
Location
Kent
Country
United Kingdom
If no lights are lit on the boiler you may well have a problem with your external controls, can you check for mains voltage at the boiler switched live.
 
Joined
26 Oct 2007
Messages
4,900
Reaction score
426
Location
Kent
Country
United Kingdom
Then I would suspect the PCB, as when there is a switched live the "boiler on" light should be lit - or the "overheat" would prevent it.
 
Joined
22 Jan 2010
Messages
3
Reaction score
0
Location
Yorkshire
Country
United Kingdom
Thanks for the reply Mick

It just seems strange that it just decides to fire up on it's own!

Will check out the PCB

Thanks again
 
Joined
20 Jan 2008
Messages
1,860
Reaction score
483
Location
Lincolnshire
Country
United Kingdom
Check the room stat aswell, if boiler fires up and goes thru the motions ie hot to rads,could be boiler stat faulty. Doubt its PCB, but then again !!!!!!
 
Sponsored Links
Top