1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Epson SX425W printing fault

Discussion in 'Hardware' started by DIYspanner, 18 May 2017.

  1. DIYspanner

    DIYspanner

    Joined:
    17 Apr 2007
    Messages:
    2,100
    Thanks Received:
    95
    Country:
    United Kingdom
    I'm using W7 x86

    I tried the Epson maintenance. Did a several head cleans, then a test print. The blue simply isn't printing.

    Have done a reboot, several blue cartridge changes and driver update.

    Did five lines of text on a Word doc file, red, yellow, blue, green and black.

    Blue prints out as pink, green prints out as yellow. Red, Yellow and black are fine.

    Suggestions please.
     
  2. omega015

    omega015

    Joined:
    30 Apr 2006
    Messages:
    559
    Thanks Received:
    88
    Location:
    Leeds
    Country:
    United Kingdom
    Your blue print head/nozzzles are most likely blocked and need a good clean. Has it been unused for a reasonable amount of time or at least from colour printing? There's some youtube videos on cleaning the heads/nozzles that might be worth trying.
     
  3. Sponsored Links
  4. DIYspanner

    DIYspanner

    Joined:
    17 Apr 2007
    Messages:
    2,100
    Thanks Received:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Noted, many thanks.

    I've purchased a cleaner/unblocker kit so will see what that does.
     
  5. DIYspanner

    DIYspanner

    Joined:
    17 Apr 2007
    Messages:
    2,100
    Thanks Received:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Job done, thanks!

    Got this kit and its cleared the ink heads.

    To the job, switch the printer off whilst printing the carriage is free to move on the rail. With the SX425W, the carriage has to be on the RHS to get the lid up. You need the blotting paper, supplied in the kit, under the carriage to soak up the cleaning fluid.
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. Sponsored Links
  7. omega015

    omega015

    Joined:
    30 Apr 2006
    Messages:
    559
    Thanks Received:
    88
    Location:
    Leeds
    Country:
    United Kingdom
    Glad you managed to fix and thanks for following it up for anyone else having the same issue.
     
Loading...

Share This Page