1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Help required in resetting Eurosec

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by BeeKayVee, 2 Oct 2018.

Tags:
  1. BeeKayVee

    BeeKayVee

    Joined:
    2 Oct 2018
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hello To all,

    Recently I bought a house . The alarm type is Eurosec ( I believe it is CP8L) The previous owner mentioned that they never used this alarm and they forgot the code. The display shows "Mains Flt" I don't know what this means, Is there anyway to make this alarm working. Please help me.
     
  2. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,275
    Thanks Received:
    243
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    If you do not no the code the only thing you can do is default the panel back to factory restore.
    If control panel engineer locked then control panel useless. You will only no this when defaulting as will not allow you to change default engineer code or change zone programming.
    Mains flt means the electric has been turned off/ power cut
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. BeeKayVee

    BeeKayVee

    Joined:
    2 Oct 2018
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi Thanks a lot for your response, when you say Electric has been turned off, I don't see anything switched off or no power control I see for this unit. all the wirings are hidden behind the panel. When open the cover, the control panel is lighting up
     
  4. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,801
    Thanks Received:
    1,055
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    You may be better getting someone out to look at it !
     
    • Thanks Thanks x 1
  5. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,275
    Thanks Received:
    243
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    The system monitor's the mains electricity, so if power has been turned off or you have had a power cut the control panel will inform you.
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. BeeKayVee

    BeeKayVee

    Joined:
    2 Oct 2018
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thank you so much sparkymarka , I'll look for someone to check

    &

    Thanks Handymanjo for your response.
     
Loading...

Share This Page