Joined
17 Jul 2020
Messages
214
Reaction score
23
Location
W.yorks
Country
United Kingdom
Washer has stopped working.... Can anybody shed some light on whatvhas happened to this carbon brush.... fully siezed up and looks like something has melted on to it. Have replaced the faulty one but still doesnt work.... other one is fine... just makes a humming sound in test mode when should be spinning
20210903_221413.jpg
20210903_221417.jpg
 
Sponsored Links
Joined
15 Jun 2021
Messages
1,974
Reaction score
453
Location
Wales
Country
United Kingdom
I'm sorry, I can't say what happened to the brush, but that's a right mess isn't it! :(
With destruction like that, there's a good chance that the commutator is also damaged.
 
Joined
17 Jul 2020
Messages
214
Reaction score
23
Location
W.yorks
Country
United Kingdom
Yes well i did have a look at that but im not sure how its meant to look. If the commutator is damaged would it require a whole new motor?
 
Joined
15 Jun 2021
Messages
1,974
Reaction score
453
Location
Wales
Country
United Kingdom
It shouldn't look anything like this:
upload_2021-9-4_0-19-11.png

or, have any commutator bars missing or lifted.

At £150 for a new motor, hopefully it isn't damaged.

Alternatively try and find a friendly local repair shop, who may be able to diagnose the fault, or refurb the motor for a realistic price!
 
Joined
10 Mar 2007
Messages
10,368
Reaction score
2,123
Location
Poole, Dorset
Country
United Kingdom
That overheated mess and the fact it now hums but doesn't turn suggests shorted or open turns in the rotor.

Unfortunately that means a new motor, or more realistically, a new washing machine.
 
Sponsored Links
Top