1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Galaxy Dimension 96 alarm bells ringing at 09:30 daily

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by unclebob1, 4 Apr 2019.

  1. unclebob1

    unclebob1

    Joined:
    16 Aug 2012
    Messages:
    578
    Thanks Received:
    19
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Morning all,

    I'm in the process of setting up a Galaxy Dimension 96, last two days the alarm activates, putting the user code in silences it, but when i check event log, there are no errors to indicate why it has triggered.


    The alarm is not armed (As far as i am aware!).

    Partitions/Zoning is not yet setup, but all sensors are installed.

    I'm trying to get openGalaxy setup so i can use a pc/computer interface to set it up but not had much joy yet.

    Any tips in the meantime? I have left it in engineering mode in the meantime - hopefully this stops any more alarms triggering while im at work!


    UPDATE: using Selfmon VKP (thanks @GalaxyGuy ) i logged in, initially under Option 22 - logs there were no entires, about 10 min later it shows Panic Alarm activated...
     
    Last edited: 4 Apr 2019
  2. Sponsored Links
  3. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,209
    Thanks Received:
    511
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Well not familiar with the panel.

    Whats programmed up as PA?
    whats programmed on a timer? alarm or anything in the property like heating?
     
  4. unclebob1

    unclebob1

    Joined:
    16 Aug 2012
    Messages:
    578
    Thanks Received:
    19
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    PA is the panic alarm near the front door...

    nothing on timer for that sort of time, but could be someone leaning on it .. .just put it in on Sunday so will look to re site it and see if it continues, and put it in soak test.
     
  5. unclebob1

    unclebob1

    Joined:
    16 Aug 2012
    Messages:
    578
    Thanks Received:
    19
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    So i had a little check - i had mounted the PA button flat on a shelf, rather then upright on a wall... I suspect this is messing about with the tamper loop or the relay within, as a small tap on the cover activated the alarm. I've set that zone to not be used for now till i remount and test again...

    Thanks for your assistance!
     
  6. opps

    opps

    Joined:
    16 Jun 2006
    Messages:
    4,133
    Thanks Received:
    614
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Glad you worked it out but referencing a fellow user that hasn't left a visible post wont help anyone else that stumbles across this post.

    /justSaying

    Edit--------------- Ignore this post. It was a misunderstanding on my behalf. Sorry
     
    Last edited: 7 Apr 2019
  7. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,763
    Thanks Received:
    1,190
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Think most people on here know how good galaxyguy is at galaxy alarm related issues ! And forum searches will bring up his name
    Just saying !
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
  9. Sponsored Links
Loading...

Share This Page