Galaxy Flex 20 V3 - Error trying to enable Simple Set

pto

Joined
24 Jul 2008
Messages
17
Reaction score
0
Location
Lancashire
Country
United Kingdom
Hi there,

Could anyone help me please, I am trying to enable Simple Set on my Flex 20 V3 panel, I go through the manual, go to 51, 80, swap 0 - Disabled to 1 - Enabled however when I press enter I get a quick prompt "Error - Existing pin wrong length" (words to that effect)

I have a Flex 100 V3 which gives the same error. Thinking I had done something silly during my initial set up of both panels I factory reset them both however the error persists.

At the moment all the default pins are in use on the test bench - 1234 User and 112233 for engineer.

Would really appreciate guidance, there's no reference to this error anywhere!
Jack
 
Sponsored Links
Joined
7 Jan 2014
Messages
926
Reaction score
144
Location
Fife
Country
United Kingdom
For simple set to work on a Flex, you need all system pins to be the same length. So, you need to change the engineer code to 4 digits or change all to 5 or all to 6.
 

pto

Joined
24 Jul 2008
Messages
17
Reaction score
0
Location
Lancashire
Country
United Kingdom
Brilliant, that fixed the problem straight off. Thanks very much! That's one for Honeywell to put in their manuals :D
 
Sponsored Links
Joined
7 Jan 2014
Messages
926
Reaction score
144
Location
Fife
Country
United Kingdom
An up to date manual detailing all of the options properly... That would be novel for Honeywell.
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Top