1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Honeywell Galaxy 2 - issues in new home

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Anthony321, 13 Feb 2021.

  1. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi all,
    I moved in to a new home yesterday. We've been left the code for the alarm as well as 2 fobs - a Honeywell 2 series.

    I want to be able to put on the night set.
    I put in my code and press B and it comes up Fault Override 02 event(s) >

    If I click enter it says Alert! Enter Code.

    If I put in my code and click enter it takes me back to "status unset 02 Event(s) >

    It seems the alarm hasn't set?

    Can anyone help?

    Thank you!
     
  2. Sponsored Links
  3. Neil a

    Neil a

    Joined:
    25 Oct 2016
    Messages:
    329
    Thanks Received:
    20
    Country:
    United Kingdom
    If I remember use the arrow to view the events then put ur code in again
    Then try again
    Does the alarm set when you leave the house ?
    What codes do you have (think you need manager code after an alarm
     
  4. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    We can't get it to set at all.... We really want the night time one at the moment although obviously in time the whole alarm would be good.
     
  5. Neil a

    Neil a

    Joined:
    25 Oct 2016
    Messages:
    329
    Thanks Received:
    20
    Country:
    United Kingdom
    What are the events put in code then use arrows to view
     
  6. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    You genius! We can't clear the events but looks like the night time code will work now!

    Thank you!

    Will need to find out how to clear the events (in order to set the night time alarm you need to view the events and accept them but it doesn't clear them).

    What a relief! Thank you!
     
  7. Neil a

    Neil a

    Joined:
    25 Oct 2016
    Messages:
    329
    Thanks Received:
    20
    Country:
    United Kingdom
    What are the events some events will not clear unless you fix them like low battery etc
    If the night code is working then you will have cleared the events
    When you put in code and press B is it setting
     
  8. Sponsored Links
  9. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    On the alarm it says Status unset 02 events >
    I put my code in and click B it says Fault Override 02 Events. I click A it says Tamper Ent to Continue. I click Ent and it says SMS Comms fail Ent to Continue. I click Ent and it starts the 30s countdown.

    If I then come out of this and try again from the start .... Code, B it then says Fault Override again and shows the 2 events.

    Hope this helps?
     
  10. Neil a

    Neil a

    Joined:
    25 Oct 2016
    Messages:
    329
    Thanks Received:
    20
    Country:
    United Kingdom
    Does it say what zone tamper for example front door tamper or zone 2 pir tamper ??
    And for comms fail you will need engineer code to turn off comms
     
  11. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    It says Tamper 0

    Not sure what the 0 refers to.
    Will contact Estate Agent on Monday and ask for the engineer code or info on it.
     
  12. Neil a

    Neil a

    Joined:
    25 Oct 2016
    Messages:
    329
    Thanks Received:
    20
    Country:
    United Kingdom
    0 could be the keypad
    Don’t think agents will have engineers code .
    So if you can clear the tamper and the system will set both day and night (if you can over ride the faults)
    Other than that if you read up on this site you can factory default the system but you will have to reprogram the system !think default codes are user 12345 and engineer code 112233
     
  13. Anthony321

    Anthony321

    Joined:
    13 Feb 2021
    Messages:
    6
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Nice, thank you for that.
    I'll give the defaults a go!
    It's not the end of the world if we have to override it each time as long as the alarm is still working.

    What a help!
     
  14. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,749
    Thanks Received:
    342
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Caution when defaulting control panels.
    This could lead to a full reprogramming of system. If reprogramming is beyond your diy skills then could result a system which may require other assistance.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page