1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Informa DiAler.

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Kantilal Tanna, 12 Nov 2018.

  1. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I have Informa Dialer with Accenta Mini G4 alarm.
    It triggered alarm after false activation due to battery. After reset the dialer stopped working.
    After disconnecting the dialer from panel and refitting, it started working again.
    My question is - if it triggers the alarm and after the reset, does it mean, I have to disconnect from the panel and relink, it every time or is there something wrong?
    Please help.
    Thank you.
     
  2. Sponsored Links
  3. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    8,812
    Thanks Received:
    1,342
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Shouldn't have to ...unless it's faulty or wired incorrectly ...just try it a few times instead of second guessing !
     
  4. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,361
    Thanks Received:
    672
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Diallers are triggered by a condition.

    the Dialler would reset when the panel is reset and condition cleared.

    so when the alarm is activated, you come in enter your code, the condition flashes up, you accept. reset or arm and disarm your system and the condition is clear usually

    the dialler should then be ready for its next signal.

    so a hard wired bell triggers for 15 minutes, and then stops, if the dialler is wired to the bell trigger it will be activated once in 15 minutes, after which if the bell is activated again the dialler will be triggered and so on.
     
  5. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi, thanks for your response.

    The problem I have is the dialler stops working once alarm is triggered and reset.
    Do you think, it is caused due not acknowledging the message when the alarm is triggered and message is sent (to 3 people programmed to receive) at least one should acknowledge to stop dialler.

    Please let me know what is your opinion.

    Thank you.
     
  6. Sponsored Links
  7. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,361
    Thanks Received:
    672
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    don't install these diallers, but on some diallers you have the options to how it should respond when triggered.

    I will see if I can get hold of a manual now and have a quick look
     
  8. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,361
    Thanks Received:
    672
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Okay from the information I just read, it will need acknowledging as set out in the instructions during the call, or by entering your code for the dialler when on site so it can redial.

    obviously it makes more sense if you are away for any length of time to reset the dialler before returning home and get someone to check if you have indeed been burgled.
     
  9. Kantilal Tanna

    Kantilal Tanna

    Joined:
    30 Jul 2004
    Messages:
    45
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi Secureiam,
    Many thanks for your views.
    Please advise which dialler I should fit as an alternate to Informa.
    Many thanks.
     
  10. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,361
    Thanks Received:
    672
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Depends on what you want or need it to do, The Pyronix V2 is more flexible and can use a sim card, but it aint cheap and that isn't a recommendation either.
     
  11. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page