1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

No DVB Signal

Discussion in 'Audio Visual' started by Alison556, 11 Aug 2019.

  1. winston1

    winston1

    Joined:
    11 Jan 2010
    Messages:
    4,774
    Thanks Received:
    324
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Very likely. An aerial does not need to be changed for Freeview. (unless the frequencies are changed).
     
  2. foxhole

    foxhole

    Joined:
    14 Mar 2006
    Messages:
    13,909
    Thanks Received:
    1,483
    Location:
    Kent
    Country:
    United Kingdom
    Not heard of the internet?
     
  3. winston1

    winston1

    Joined:
    11 Jan 2010
    Messages:
    4,774
    Thanks Received:
    324
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    He wants Freeview not streamed TV.
     
  4. Harry Bloomfield

    Harry Bloomfield

    Joined:
    30 Dec 2018
    Messages:
    1,315
    Thanks Received:
    127
    Country:
    United Kingdom
    Four TV's here and usable signals from Yorkshire and Tyne-Tees due to my altitude. Three of them auto-tune without any help, just picking the best/strongest transmitter - Emley Moor, which is the correct one. Big LG, has to be told country, county and town, before it settles for Emley Moor, if fed unattenuated signal. Fit an attenuator and it will accept Emley Moor without my help. I bought the attenuator, when trying to resolve an issue with its program listing data being lost/corrupted. The attenuator helped, until LG released a firmware fix.
     
  5. Alison556

    Alison556

    Joined:
    6 Dec 2007
    Messages:
    1,279
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Dundee
    Country:
    United Kingdom
    I have TV. Apparently the amplifier was fried, full of water and rusted to hell.
     
  6. foxhole

    foxhole

    Joined:
    14 Mar 2006
    Messages:
    13,909
    Thanks Received:
    1,483
    Location:
    Kent
    Country:
    United Kingdom
    HIS name is Alison.!
     
  7. Lucid

    Lucid

    Joined:
    10 Sep 2013
    Messages:
    1,255
    Thanks Received:
    578
    Location:
    Cheshire
    Country:
    United Kingdom
    Yep. That'll do it.

    There was an aerial job I did where the customer told me they'd lost their signal too. I started the usual trouble-shooting. When I took the aerial lead out of the back of the TV it was like hanging up wet washing. Drip... drip... drip. Turning to the customer, I said I think I might have found the problem. His face was a picture. We turned the TV off at the mains.
     
  8. Alison556

    Alison556

    Joined:
    6 Dec 2007
    Messages:
    1,279
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Dundee
    Country:
    United Kingdom
    Thankfully it hadn't got to that point lol Couldn't have been very good for the TV.

    I'm assuming that the monsoon we had didn't help it much.

    Your explanation was spot on though and at least I looked like I knew what he was talking about when he handed me said knackered amplifier :)
     
  9. Alison556

    Alison556

    Joined:
    6 Dec 2007
    Messages:
    1,279
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Dundee
    Country:
    United Kingdom
    Next problem of the day. My EPG is stuck on the day that I lost all signal (Sunday, 11th August). I've updated and rescanned and it's just not sorting itself out. Any suggestions please?
     
  10. winston1

    winston1

    Joined:
    11 Jan 2010
    Messages:
    4,774
    Thanks Received:
    324
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Unplug it, wait one minute and plug it in again.
     
Loading...

Share This Page