1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Pyronix Enforcer

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Daniel89, 1 Jun 2019.

  1. Daniel89

    Daniel89

    Joined:
    1 Jun 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi team, I’m a fire alarm engineer and have tried to branch into a bit of security stuff in my own house. So far it’s not going brilliantly.

    I’ve installed a wireless pyronix enforcer kit. Delta bell/4 pirs/1 door contact/1 wireless keypad and a couple of remote fobs.

    Install went well. But the programming doesn’t seem to have. I’ve got a fault “device 1 485 fail TRD” and I get the tamper warning light when it comes up.

    As an obvious novice in this area, can anyone advise what might be causing this fault?

    Thanks in advance!
     
  2. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,801
    Thanks Received:
    1,055
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Have you programmed a hardwired keypad address ?
     
  3. Daniel89

    Daniel89

    Joined:
    1 Jun 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    No I haven’t, I’ve programmed the wireless keypad as “arming station 1”. Does the main panel need to be programmed the same way?

    I actually managed to clear the fault by doing a clean start on the panel.

    After messing around with exit route/entry route settings on the hallway pir I think I may finally have it sorted. There’s about a million other settings on the thing but I dare not change anything!
     
  4. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,801
    Thanks Received:
    1,055
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    485 is the network bus , this can sometimes flag a fault , and as you have found out a down power can clear it , any hardwired keypads , expanders sit on this bus and you normally give them an address, if it can’t see the device that should be there , then you get 485 fail message ...wireless devices don’t sit on the bus ...
     
  5. P3RD

    P3RD

    Joined:
    2 Jun 2019
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    The kit should of come with a bit of paper saying to clean start the system before programming, at least that’s what I was told by pyronix tech when I spoke to them a few weeks ago.

    It’s always best to default/clean start a new system.
     
  6. Daniel89

    Daniel89

    Joined:
    1 Jun 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    It told me to update to the most recent version not a clean start! My system isn’t connected to any WiFi or internet so don’t know how it achieve that?!

    I think I have it sorted anyway now chaps. Thanks for all the help and advice. I now have a basic working intruder alarm. I’m going to have to delve deeper into those setting at some point and feel much better knowing I’ve got people I can ask for help. Thanks again!
     
Loading...

Share This Page