1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Salus rf500ft red light and no flame

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by Rebecca Creasey, 4 Oct 2021.

  1. Rebecca Creasey

    Rebecca Creasey

    Joined:
    4 Oct 2021
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    posts amalgamated
     
    Last edited by a moderator: 4 Oct 2021
  2. Rebecca Creasey

    Rebecca Creasey

    Joined:
    4 Oct 2021
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi
    I have a salus rf500ft and the red light is solid on the receiver but there is no flame on the thermostat calling for heat. I have changed the battery, gone back to factory settings turned off at the power and followed instruction for finding signal that has previously worked but nothing. many one know anything and can advise. I would be most appreciative as the heating is for my B&B and I have guests in!!!!
    Many thanks in advance

     
    Last edited by a moderator: 4 Oct 2021
  3. Sponsored Links
  4. Exedon

    Exedon

    Joined:
    2 Oct 2021
    Messages:
    122
    Thanks Received:
    33
    Location:
    North Notts/South Yorkshire
    Country:
    United Kingdom
    If you changed batteries because it was not working/display had gone, take out batteries wait 20-30 min put batteries back in.
    Batteries must be a good quality alkaline type zinc carbon or rechargeable will not do!
     
    • Like Like x 1
  5. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,575
    Thanks Received:
    9,763
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    Turn salus room thermostat down to min, usually 5 degrees, wait 10 seconds then turn up as high as it will go and see if it now rebinds
     
  6. Sponsored Links
Loading...

Share This Page