1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Texecom Premier Elite help

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Jack G, 3 May 2020.

  1. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hello, apologies if I don’t use the correct terminology, with the current corona virus situation we are unable to get some out to look at our alarm.
    We have a Texecom premier elite alarm system and recently had our front door changed. Since the change we have been unable to alarm the house using the keypad, it beeps to set but once we shut the door it does not activate. We can however set the alarm on the app.
    I am unsure if maybe the micro contact needs resetting? Please could someone help me! Thank you.
     
  2. Sponsored Links
  3. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,518
    Thanks Received:
    284
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Check the event log for fail to arm on front door.
    Post photo of door contact sited on door
     
  4. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    The guidance issued to installers is emergencies only for entering occupied premises, further restrictions advised if household is self isolating so remote assistance is all that can be offered in most cases.

    The event log will tell you what’s happened.

    however app assumes you are not on site, so arms instantly, whereas in site panel is probably programmed for arming mode e/e.

    this requires font door to go open then closed, app shouldn’t arm if zone was active.
     
  5. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Handyman no - no fails on the event log. I’ll attach photo. Thank you.
     

    Attached Files:

  6. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Secureiam - we are self isolating at the moment so no one in or out!
    The event log just shows armed and disarmed no faults shown.
    we have been using the app to set the alarm in the evening for downstairs as we were unsure if the keypad would work as it is not working when leave the house.
     
  7. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    If it’s full arming by the app.

    you can set via the keypad by opening and closing the door I suspect when you start the panel in exit.

    in the event log you would expect to see exit started ????? When using the keypad to arm system. So what’s in the log.
     
  8. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Your system can be looked at remotely via an engineer as you have the connect app.

    No faults on the keypad?
    What do you mean by not working when you leave the house?
     
  9. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried starting the arming process on the keypad, opening the door nd then closing it?

    during that process what does the panel do?
     
  10. Sponsored Links
  11. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    So the event log has the following entries:
    REMOTPART1 Armed (time&date)
    DOWNLOAD 1 END
    DOWNLOAD 1 START
    REMOTE DISARMED
    Com1 Rmt Command
     
  12. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    So when we go to set the alarm if leaving the house we enter the code and set it to arm, it makes that long chime until we open the door and close it but the chime doesn’t change to say it’s activated and is still making the noise after several minutes.
     
  13. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I’ve just tried to arm by opening and closing the door but after a few minutes the chime was still going and when I touched the keypad it just asks if I want to cancel exit
     
  14. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Difficult to say, if the tone changes when you open the door it’s registering the door opening.

    what does it now say in the log?

    enterthe code open close the door, if the code is entered during that period it would ask if you wish to cancel exit
     
  15. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I don’t think the tone changes at all from when I hit the tick to confirm I want to arm the alarm. That alarm stays in place until I cancel the alarm because it hasn’t worked.
    The log now says:
    EXIT STARTED 1,1
    EXIT STOPPED 1,1
     
  16. Jack G

    Jack G

    Joined:
    3 May 2020
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I’ve just been on the keypad to view the status of the zones and 001-008 say tamper?
    But the rest including the front door say secure.
     
  17. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,433
    Thanks Received:
    533
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Zones 1 to 8 are hard wired, your door contact is wireless, so zone status of 1 to 8 are irrelevant if system alerts are not on the keypad
     
Loading...

Share This Page