1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Pyronix deltabell X lightbox

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by shaft1, 9 Feb 2020.

  1. shaft1

    shaft1

    Joined:
    17 Apr 2010
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    Hi, Hoping someone can help....

    I've fitted a lightbox module (FPDELTAX-Light) to the inside of the lid/cover (FPDELTA-CW) but can't seem to close the lid. The lightbox cable gets in between the lid and deltabell x module (FPDELTAX2MOD). The back plate is FPDELTA-BDB.

    What am i doing wrong? is there a different lid to be used with the lightbox?

    any help appreciated.
     
  2. Sponsored Links
  3. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,364
    Thanks Received:
    1,123
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    No....post pictures
     
  4. shaft1

    shaft1

    Joined:
    17 Apr 2010
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    thanks.

    I've tried using brute force but then the lid doesn't close flush with the base and there is a risk of water seeping in. The only other option ( i can see) would be to somehow route the lightbox cable around the module.

    have you done one of these and can say if it was straighforward or a little tricky to move the cable out of the way?
     
  5. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,364
    Thanks Received:
    1,123
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    No ....no issues will post a picture tomorrow
     
  6. shaft1

    shaft1

    Joined:
    17 Apr 2010
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    thanks sparky. hats off for all the help you give to others on here.
    see 2 pics below.
    the white cable for the lighbox was in the plastic housing (which can be seen underneath it) but i took it out to try to make it fit.
    When it was in its housing and i tried to close the lid it would get jammed between the lightbox and the module lid. You can actually see the small indentation in the white cable from where i've tried to push the main lid down.

    IMG-20200209-WA0001.jpg IMG-20200209-WA0002.jpg
     
  7. Sponsored Links
  8. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,364
    Thanks Received:
    1,123
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Ok this is how the cable should be B01064E3-7793-4293-9042-9C7A9C952D51.jpeg ECF953E3-95FA-45DF-B99E-D3E1AAF0BEDB.jpeg FF2DCE13-6EBD-4942-86F5-80A7410206D8.jpeg
     
    • Thanks Thanks x 1
  9. shaft1

    shaft1

    Joined:
    17 Apr 2010
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    thank you. it looks like your white cable has a bit more give in it so it can be moved out of the way when closing the lid. anyway, i know what i need to do.
     
  10. shaft1

    shaft1

    Joined:
    17 Apr 2010
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    I have another question about the wiring of the deltabell x, which i'm hoping you can help me with.

    I've copied your (sparky's) suggestion from another post and have wired the delta x to the control panel. see pics. The deltabell blue leds flash continously which i guess means it's working ok. However, when i go into diagnostic to check the wired outputs i get "cF". When i look into each input i get
    Input [33] [1] 02.3k
    Input [34] [2] >25.0k

    I guess 'c' is for tamper which is closed. What is the F for?

    Is there a better way to connect the resistor than just twisting the brown cable around one end of it?
     

    Attached Files:

  11. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,364
    Thanks Received:
    1,123
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    F ....fault as you don’t have anything in input 34
    Yes ....replace the green link wire in the bellbox with the resistor ....
     
Sponsored Links
Loading...

Share This Page