1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Scantronic 9100 operation/setup

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Peterpies, 7 Mar 2019.

  1. Peterpies

    Peterpies

    Joined:
    7 Mar 2019
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Please excuse my ignorance in this aspect but I hope the pros on here can help. I have a scantronic 9100 which I saved from another property, I am trying to set it up from the install manual, well it does ‘seem’ to work somewhat. I am trying it on the bench with zone/tampers linked out and a PIR connected for testing to entry/exit. I can enable it having set up everything goes from day mode to enabled but does not sound bleeping tone to get to exit, but, if I activate the PIR the alarm sounds and can be stopped by entering the access code. Also when testing the display it only shows 18 should it show 88, when I try and enable the zones it never shows 21 just 1. Sorry if this is obscure or the wrong information but I will attempt to answer and any clarification that is is needed, please excuse my fumblings
     
  2. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,075
    Thanks Received:
    1,092
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Volume control pot on the pcb ?
    To be honest it’s 25 years past it’s sell by date ....if the display is faulty then bin it
     
  3. Peterpies

    Peterpies

    Joined:
    7 Mar 2019
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks very much for your prompt reply, firstly I can seem to test it by inputting say 96 etc no problems, it’s just when I try and set a zone to enabled it only shows the first digit and doesn’t show say 21. When I perform a test display everything lights up but the segment only shows 18 when I would of thought it would be 88. Secondly, the alarm on board sounds very loud, so would that not be on the same volume control. As I said all seems to work just the bleeping to get to entry/exit point does not sound, am I not setting something up vorrectly
     
  4. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    7,075
    Thanks Received:
    1,092
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    It doesn't show 21 ?
    Only 0/1 for enabled / disabled
    What is 43/44 set at ? Or have you put a link in ET terminal ( exit terminate ) if so take it out and try it
     
  5. Peterpies

    Peterpies

    Joined:
    7 Mar 2019
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for that sparkymarka, that’s cleared that point, I will check the other points tomorrow and update, thanks for your help it’s really appreciated
     
  6. Peterpies

    Peterpies

    Joined:
    7 Mar 2019
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Just a quick note, thank you very much spatkymarka you were perfectly right with your advice regarding the ET link, spot on thanks for all that your help was most appreciated
     
  7. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page