1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Scantronic 9651

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Carlos12, 18 Jan 2019.

  1. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hello,

    I'm helping a neighbour with an existing installation, the wires have been ripped out of the bellbox, I've connected the siren, however I'm struggling to locate the other wires.

    I've attached PCB wires to help conversion.

    Would anyone be able to assist? I've connected as best I can and I receive 'bell tamper' error however tried resetting through engineers menu and it's not working, therefore I believe it's wired wrong.

    Please help.

    From 'BELL' Feed:
    Black -C2
    Green - NC2
    Yellow - TR
    Red - 12V
    Blue - 0V

    -- Not connected:
    White
    Orange
    Brown

    Images here:
    https://imgur.com/a/F0P95ub

    Would this work?
    http://www.moretonalarms.com/pdf_downloads/Bellbox_Wiring_MAS.pdf

    AG6 Honeywell.
     
    Last edited: 18 Jan 2019
  2. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Bell box
    V+ red
    V - blue
    Sw black
    St green
    R yellow
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Will try in morning thanks so much!
     
  4. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Wired this up, getting a fault on Zone 08?

    https://imgur.com/a/1ck4y5d



    Scroll down for bellbox wiring.



    Really stumped what the issue is? Any help is really appreciated, thanks.

     
  5. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Nothing to do with bell box , type in 08 what is zone 8 set as ? Type in 00 it should go to nu not used , now exit eng mode ..
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks! Perfect, the only fault now is the door chime? I've changed it on the panel to OFF, and then back ON, it makes the sound but when the door open / closes it doesn't chime?

    Thanks again for your help
     
  7. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    On off from user code or programmed chime in zone attributes ?
     
    • Thanks Thanks x 1
  8. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    On and off from user code.
    Am I best going to zone info through installer code?
     
  9. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Engineer mode , what ever that zone is eg zone 1 front door , it has to have chime on the zone C normally set by pressing X1
     
    • Thanks Thanks x 1
  10. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    All done! THANKS SO MUCH!!



    I annoyed the other neighbours though, forgot to set the entry and exit routes and had the alarm going full pelt twice!!



    Let me know how I can repay the favour, thanks again.
     
  11. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Clicking the thanks icon will do
     
    • Thanks Thanks x 1
  12. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Thanks so much for your previous help!

    However, the only thing not working is the B setting, put code in, press B = Zone Fault 2 and the alarm makes a loud horn noise.

    It's fine when it's set in A setting.

    Any clues? I have Zone 2 as 'ER abcd' | Zone 2 is the PIR setting to be activated when coming down the stairs.

    Would I be OK to have both Final Exits? (Door contacts and PIR?)
     
  13. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    6,856
    Thanks Received:
    1,065
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Sounds like area B may be instant set , thus not giving you time to exit..
     
    • Thanks Thanks x 1
  14. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    The neighbour stated before I touched the alarm, the 'B' was used for Bed.

    Code, press B = 10 second countdown to run up the stairs and get their head down.
    It must be a misconfiguration on the zones, what does the b typically mean on the zone?
     
  15. Carlos12

    Carlos12

    Joined:
    18 Jan 2019
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Would I be correct in saying Zone 2 should not have B mode, and other zones should be configured for B?

    Or is this the wrong way around?

    Thanks
     
Loading...

Share This Page