1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Texecom Connect - ACK Failed

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by Jk86, 17 Sep 2020.

  1. Jk86

    Jk86

    Joined:
    17 Sep 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi,

    I'm setting up my texecom connect via the Texecom keypad. After linking up Com 1 & Com 2, I am trying to get the Texecom Connect App Code via the keypad.

    When trying to enable Texecom Connect, I get the following error message on the keypad;

    ACK Failed
    Call Terminated

    Any ideas? The Texecom Connect Module is connected to my wifi which I put as 2.4 Ghz only.

    Thanks
     
  2. Sponsored Links
  3. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,970
    Thanks Received:
    611
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Check the programming is correct.

    what are the leds doing (Note version 3 firmware now available for the Smart com, however this is unrelated, note LED's change for GPRS for the new smartcom with gprs functionality not yet released.)
     
  4. Jk86

    Jk86

    Joined:
    17 Sep 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    The first LED Light isn't on.
    The second LED is fixed on.
    The third LED is fixed on too

    When speaking with Texecom, they mentioned that I don't seem to have a unique code ID (via the keypad it was showing under Engineer Utilities as fffffffffffffff), and that is causing the issue - not sure how to get this code set up though.

    Any ideas?
     
  5. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,970
    Thanks Received:
    611
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Texecom not advise you on how to resolve?

    GUID maybe be resolvable by connecting wintex to the panel with a usbcom lead, it may be possible to connect using the com ip port of the smart comif you dont have a usbcom lead.
    This isn't the same issue as no serial number in the panel, which Texecom can resolve remotely other wise its replace the panel.
     
  6. Jk86

    Jk86

    Joined:
    17 Sep 2020
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    They had just advised updating the firmware but didn't provide any instructions - I had notified them I'm not a company and have just come across this issue as a typical end-user.

    Would you have a link to a document in regards to wintex panel etc.

    Thanks
     
  7. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    4,970
    Thanks Received:
    611
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    In that case just get the supplier to replace the panel as it isnt useable as supplied? if its still under warranty.

    To get wintex you can search on line or download from texecom website.
    To flas the panel up you wiould need a usbcom lead and premier elite flasher, version 5 panels can be flashed remotely using a smart com and TCS, however as you cant get yours to work thats not an option.
     
    • Thanks Thanks x 1
  8. Sponsored Links
Loading...

Share This Page