1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Valliant AquaPlus VUI 362-7 Help!

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by ADurr, 3 Sep 2019.

  1. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    ahhh and that’s causing the leak?

    on the airlock question do I just need to make sure the pump aav is loosened a little to allow system air to escape properly? I’ve bled all the rads ready
     
  2. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    12,185
    Thanks Received:
    3,564
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
  3. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Last question hopefully until the plate arrives. Filling loop... should I be opening the front most one (inlet) to max, then open rear one until pressure up to 1.5bar. Then close rear and front?

    Just want to check I don’t need to leave one open?

    also, getting a pump overrun status code, is that because of a specific reason I’m doing wrong
     
    Last edited: 8 Oct 2019
  4. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Had the boiler on yesterday and came home to find the blue 10bar PRV dripping constantly, luckily had a bucket below but it dropped 10litres if water over the whole day.

    ordered a new one and also heatx
     
  5. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi @ianmcd @Agile @Dan Robinson

    So the 10bar blue PRV was the culprit in the water overflow outside, it’s been replaced and all good.

    boiler is all back and running with no leak or overflow. Only thing is now I’m getting odd behaviour and what seems to be a repeating pattern ending with an s7 status for pump overrun.

    boiler fires etc all fine and runs through from s1-4 heats the radiators (albeit only warm not hot) and sits at s7. Then after a bit of time it runs back the same cycle.

    what could be causing this? The pcb is new, so unlikely the electronic board.

    Thanks in advance!!
     
    Last edited: 16 Oct 2019
  6. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
  7. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Just got home and checked d0 settings, it’s at 30....should it be at max?
     
  8. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
  9. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Can anyone help with this maybe I’ll need to raise another thread?!?!?
     
  10. ADurr

    ADurr

    Joined:
    3 Sep 2019
    Messages:
    35
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Knocked d0 down to 15 and no difference, boiler fires up stays on for a few mins then goes into overrun. Wondering whether it’s pump related or poss diverter valve?
     
Loading...

Share This Page