Pyronix 46s v10 Mains Absent

Joined
18 Jan 2022
Messages
10
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hi, I’ve installed a new Pyronix 46s v10. All seems fine but for one annoying fault, it keeps saying ‘Mains Absent’. The alert appears about a minute after startup. This is despite having removed the battery and system is purely running on mains and yet it believes their is no mains supply. Can anyone please help before I contact technical support. Thanks
 
Sponsored Links
Joined
18 Jan 2022
Messages
10
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hi sparkymarka, thank you for quick response. The battery is 3.4 Amp. The mains is working, I’ve checked it with meter on both sides of the transformer.
 
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,238
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
Is the battery jumper correct ? 84419F4C-A6A4-4C8A-B4FB-46E160EECB80.png worth trying ?
 
Sponsored Links
Joined
18 Jan 2022
Messages
10
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Sparkymarka, As hardware is functioning fine, it may just be software error. Is it possible to do a factory reset?
 
Joined
16 Feb 2011
Messages
9,238
Reaction score
1,423
Location
Sheffield
Country
United Kingdom
I would take it somewhere else and connect it via a plugtop and see if it’s still doing the same
 
Joined
18 Jan 2022
Messages
10
Reaction score
0
Country
United Kingdom
It’s not, I also thought of it and tested it this morning. I’ve just done engineers test on battery load and it failed. I assume there is a fault on the board. It’s annoying that the battery on its works as does the mains without battery as well as both together but all with the same error. Thanks for your support.
 
Sponsored Links
Top