1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Salus st620rf wireless thermostat stuck in "OFF"

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by ottosump, 18 Jan 2018.

  1. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
    Hi group, I have a Salus st620rf wireless thermostat stuck in "OFF"
    I've changed the batteries for brand new ones twice, tried the reset, made sure the lock is off, but it will no come out of the OFF display, any advice would be really appreciated.
    Otto in an overcast Cumberland


    Picture below for reference, my display just shows the word "OFF"
     
  2. Sponsored Links
  3. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
  4. stem

    stem

    Joined:
    20 Jul 2005
    Messages:
    6,558
    Thanks Received:
    1,509
    Location:
    Nottinghamshire
    Country:
    United Kingdom
    It also shows 'Service' so it looks like you have entered the Service Mode.

    Can you not move away from it by swiping the outer ring ring up or down?

    Have you tried pressing and holding the arrow key for a few seconds? I think that should take you back to normal operation.

    If the above doesn't help, you can email Salus technical support on: tech@salus-tech.com
     
  5. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
    Sorry for the confusion Stem, the picture is just a generic one I found on the web, my display just shows "OFF" with nothing else on the display, I've already phoned Salus, the guy hit a brick wall.
    Thank you for the reply, Otto
     
  6. stem

    stem

    Joined:
    20 Jul 2005
    Messages:
    6,558
    Thanks Received:
    1,509
    Location:
    Nottinghamshire
    Country:
    United Kingdom
    Ah yes. OK, you did say that, my mistake didn't read it properly :rolleyes:
    Sorry then I'm out of ideas.
     
  7. Chris Hunt

    Chris Hunt

    Joined:
    5 Jan 2018
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    It normally shows off it thinks the batteries are low. Have you tried putting some other batteries in?
     
  8. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
    I've had 2 sets in it, all brand new Chris.
    Thanks Otto
     
  9. Chris Hunt

    Chris Hunt

    Joined:
    5 Jan 2018
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried pressing the reset button underneath to see if that clears it?
     
  10. Sponsored Links
  11. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
    Yes, numerous times...
     
  12. Chris Hunt

    Chris Hunt

    Joined:
    5 Jan 2018
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    I'm out of ideas too.
     
  13. Chris Hunt

    Chris Hunt

    Joined:
    5 Jan 2018
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    One other thing that I've just thought about. If you open the thermostat up as though you were changing the batteries, there's a little 8 pin socket on the back half and on the front half there are 8 corresponding pins. Are all of those pins going into the relevant holes on the socket?
     
  14. ottosump

    ottosump

    Joined:
    28 Aug 2008
    Messages:
    271
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Cumbria
    Country:
    United Kingdom
    Yes, all pins are good and straight and slotting in okay...
     
  15. Mnktogether

    Mnktogether

    Joined:
    22 Jun 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Hi Ottosump, I have exactly the same problem. Did you manage to find a solution?
     
  16. Hello,

    Have you tried new, good quality alkaline batteries? Have you inserted them the correct way?
     
  17. Mnktogether

    Mnktogether

    Joined:
    22 Jun 2019
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Country:
    United Kingdom
    Yes, I have tried brand new batteries, several times. I have tried resetting. It is still stuck on 'off'
     
Loading...

Share This Page