Texecom connect

Joined
19 Jun 2018
Messages
4
Reaction score
1
Country
United Kingdom
Hi trying to connect a texecom connect, but when it comes to generating a code for the smart app I get a message
Call retrying no carrier !
Any ideas anyone?
Thanks
 
Sponsored Links
Joined
24 May 2016
Messages
480
Reaction score
86
Location
Kent
Country
United Kingdom
If your using Wi-Fi mode then the SmartCom has to be on your network first. Press & hold Wi-Fi button on SmartCom until Wi-Fi LED flashes slowly then search on your phone for the SmartCom wifi network enter the passphrase which is inside the SmartCom then open your phones web browser and enter up address 192.168.2.1 this should bring up a web page for the smart com showing all available networks, select your home Wi-Fi network and enter its password, exit browser and try generating an app code on keypad.
 
Joined
19 Jun 2018
Messages
4
Reaction score
1
Country
United Kingdom
Hi Thanks for reply
I have already tried all your suggestions and no luck
The device seemed to connect to the internet once and came back with a message ACK FAILED call terminated
Any ideas ?
 
Joined
2 Feb 2016
Messages
2,093
Reaction score
397
Location
Newark
Country
United Kingdom
Is your router dual band ? Are you connecting by Wifi
Smartcom only works on 2.4 GHz, turn off 5GHz Wi-Fi and try to connect .
 
Joined
19 Jun 2018
Messages
4
Reaction score
1
Country
United Kingdom
Hi Handyman thanks for the reply
have tried your suggestion no luck
Alarm is in one of my garages connected to the internet by two tp link av1200 home plug network adapters, I have tried wireless and lan connections through these plugs
Also have turned of the smart setup on my bt hub as recommended through the texecom foum……….. still not connecting :(
 
Sponsored Links
Joined
2 Feb 2016
Messages
2,093
Reaction score
397
Location
Newark
Country
United Kingdom
Run a temporary lead from router to smartcom via cat5 cable .you may need to make up your own lead.this will prove if problem is with to link extender ?
 
Joined
19 Jun 2018
Messages
4
Reaction score
1
Country
United Kingdom
managed to sort it all out, not sure what actually fixed it though!
Found an earth fault on my garage wiring so fixed this and reset the alarm then set up using Wintex and all was good
Also found out how to get a cheap cable to connect pc to wintex
Only 3 quid........better than the 40 quid texecom are charging :)
Cheap ebay cable
https://www.ebay.co.uk/itm/USB-To-R...390218?hash=item3b0a3621ca:g:ynoAAOSwsaZa2n8y
Guide to connecting it
https://www.ebay.co.uk/itm/USB-To-R...390218?hash=item3b0a3621ca:g:ynoAAOSwsaZa2n8y
 
Joined
5 Feb 2013
Messages
130
Reaction score
12
Location
Worcestershire
Country
United Kingdom
Good thinking, I kicked myself when I realised I was installing a UART driver to get the telecom one to work, I had a lead in the cupboard!
 
Joined
3 Aug 2018
Messages
1
Reaction score
0
Country
United Kingdom
managed to sort it all out, not sure what actually fixed it though!
Found an earth fault on my garage wiring so fixed this and reset the alarm then set up using Wintex and all was good
Also found out how to get a cheap cable to connect pc to wintex
Only 3 quid........better than the 40 quid texecom are charging :)
Cheap ebay cable
https://www.ebay.co.uk/itm/USB-To-R...390218?hash=item3b0a3621ca:g:ynoAAOSwsaZa2n8y
Guide to connecting it
https://www.ebay.co.uk/itm/USB-To-R...390218?hash=item3b0a3621ca:g:ynoAAOSwsaZa2n8y
Thanks for that I’ve just broke my texecom cable you’ve saved me being ripped off again What was the cable setup link both point to eBay mate
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Sponsored Links
Top