1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Washing Machine now not working after decorating kitchen

Discussion in 'Appliances' started by ipbr21054, 14 May 2016.

  1. ipbr21054

    ipbr21054

    Joined:
    13 Nov 2008
    Messages:
    945
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Avon
    Country:
    United Kingdom
    We have a Hotpoint Aquaris WMF 760 washing machine.
    i moved it outside for 1 week whilst we decorated the kitchen.
    We have just put it back into the kitchen but now it will not work.

    When it was outside we even did say 4 washes.
    Water is turned on as you can here it build the pressure up then the stop tap is turned on.
    Electric is on & all lights on machine working like you would expect.
    Load machine,select cycle & you here the click for the door lock etc.

    Now im just waiting.
    After a few minutes there is no sound etc like water should be entering the machine.

    Is there any tests etc i can do as i cant believe my luck.
     
  2. rocks1

    rocks1

    Joined:
    30 Apr 2008
    Messages:
    6,137
    Thanks Received:
    1,040
    Country:
    United Kingdom
    It had been tilted when put back. You have upset the pressure switch. You could try and remove lid and blow down the pipe and pressure switch to try and reset it. Other way Is tip a litre of water in the drum and put on pump out, That might do it. If not the pcb needs to be reprogrammed.
     
  3. Sponsored Links
  4. ipbr21054

    ipbr21054

    Joined:
    13 Nov 2008
    Messages:
    945
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Avon
    Country:
    United Kingdom
    The pipe,would that be a round brown thing on the side of the machine also with wires.
    It has a clear tube on it ?
     
  5. rocks1

    rocks1

    Joined:
    30 Apr 2008
    Messages:
    6,137
    Thanks Received:
    1,040
    Country:
    United Kingdom
  6. Sponsored Links
  7. ipbr21054

    ipbr21054

    Joined:
    13 Nov 2008
    Messages:
    945
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Avon
    Country:
    United Kingdom
    Ive blown down the tube then waited but nothing.
    Got the hose pipe in and filled it with 5ltrs of water, switched it to Rise and started.
    After running a few minutes ive now put the washing on and er indoors is happy.

    Hopefully i wont be back with bad news but next wash after this should be ok if its working now correct ?
     
  8. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page