Veritas 8 Replacement keypad

Discussion in 'Alarms, CCTV & Telephones' started by andytw, 29 Jul 2017.

  1. andytw

    andytw

    Joined:
    7 Feb 2012
    Messages:
    490
    Thanks Received:
    59
    Location:
    Somerset
    Country:
    United Kingdom
    I bought a replacement keypad for my main Veritas 8 panel but turns out I bought a keypad for the remote. Looks the same but the flexible connector is too short, making fitting impossible. I do not see keypads for the main panel for sale. Are they available ?

    https://www.diynot.com/diy/media/20170729_111735-1.100090/full

    andytw
     
  2. Sponsored Links
  3. Handymanjo

    Handymanjo

    Joined:
    2 Feb 2016
    Messages:
    1,972
    Thanks Received:
    378
    Location:
    Newark
    Country:
    United Kingdom
    Your existing keypad is the old solid type and the new keypad you have is the replacement rubber keypad style.
    That keypad membrane is for a remote keypad
    What's the problem with old keypad ?
    You could install a remote keypad at the side of your existing control or you need to change the panel
     
  4. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    9,010
    Thanks Received:
    1,376
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Are you sure jo ? They both look like rubber mats ! I think secureiam sells the mats on ebay that come with "both " short and long ribbon connectors
     
  5. andytw

    andytw

    Joined:
    7 Feb 2012
    Messages:
    490
    Thanks Received:
    59
    Location:
    Somerset
    Country:
    United Kingdom
    Well they look the same to me except for the length of the flexible connector.
    Dont want to add another remote alongside.
    Full and Part buttons started to work intermittentlly. I presumed the keypad had a crack in it. Maybe just a clean and re-seat of the connector will have sorted it.
     
  6. Sponsored Links
  7. sparkymarka

    sparkymarka

    Joined:
    16 Feb 2011
    Messages:
    9,010
    Thanks Received:
    1,376
    Location:
    Sheffield
    Country:
    United Kingdom
    Are the strips on the ribbon tarnished ? If so clean with rough paper towel
     
  8. andytw

    andytw

    Joined:
    7 Feb 2012
    Messages:
    490
    Thanks Received:
    59
    Location:
    Somerset
    Country:
    United Kingdom
    Yes, black. I polished them up with a fibreglass brush.
     
  9. secureiam

    secureiam

    Joined:
    20 Jun 2014
    Messages:
    5,513
    Thanks Received:
    690
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    there are two membranes sw22 sw24, rsome replacement button kits dca0015 only contain the one membrane, I do sell these on ebay from time to time with bothe membranes included.
     
  10. andytw

    andytw

    Joined:
    7 Feb 2012
    Messages:
    490
    Thanks Received:
    59
    Location:
    Somerset
    Country:
    United Kingdom
    Since cleaning the old membrane contacts it has been fine BUT I contacted the ebay seller and he sent me the correct membrane for the full size panel. I fitted it today.
     
  11. DIYnot Local

    DIYnot Local

    Joined:
    3 Sep 2019
    Country:
    United Kingdom

    If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

    Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


    Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

     
Loading...

Share This Page