1. Visiting from the US? Why not try DIYnot.US instead? Click here to continue to DIYnot.US.
    Dismiss Notice

Help Hive Active Heating + Glow Worm Ultracom cxi

Discussion in 'Plumbing and Central Heating' started by Talwaar, 26 Feb 2021.

  1. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    Hi

    Trying to wire Hive single channel receiver with my Glow Worm Ultracom cxi 30 boiler, not having much luck, any help would be greatly appreciated. Please see pics
     

    Attached Files:

  2. Sponsored Links
  3. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    N to N
    L to L
    Grey wire to 3 in Hive
    Link from L to 1 in hive,
    You might need to make a small junction box of some description as Hive terminals are really tight and you might struggle to get all the wires in
     
    • Like Like x 1
  4. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    I’ve tried the link from L to 1 and it doesn’t work.
     
  5. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    post pics of what you have done , you have done something wrond
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    The pics I posted are in the current setup
     
  7. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    There is no link between L&1
     
  8. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    I did try that previously but it didn’t work
     
  9. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    is the hive lighting up when you make a demand ? have you disabled the boiler internal programmer ?
     
  10. Sponsored Links
  11. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    Yes Hive is lighting up on demand and I’ve tried it with the programmer disabled
     
  12. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    The cable at the boiler end, was that big gash always there, or is that a new cable ? you will need a voltage tester or Multi-meter to go any further, what settings did you set the on board programmer to, when you disabled it ?
     
  13. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    The gash is fine, I’ve checked. The settings are as follows- Mode 96 then d92 and then 0 this setting disables the programmer and heating comes on constant
     
  14. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
  15. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    No that is an Ultracom 2 on OT yours isnt, remove the grey wire in the boiler and insert a link between L and where you removed the grey wire from , does the boiler now fire
     
  16. Talwaar

    Talwaar

    Joined:
    25 Feb 2021
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    1
    Country:
    United Kingdom
    I will try that tomorrow, thanks for your help.
     
  17. ianmcd

    ianmcd

    Joined:
    15 Aug 2010
    Messages:
    23,401
    Thanks Received:
    9,649
    Location:
    Lanarkshire
    Country:
    United Kingdom
    No probs if you make that link and the boiler fires the problem is at the hive end, if it doesnt fire the problem is at the boiler end
     
    • Thanks Thanks x 1
Loading...

Share This Page