Oil Boiler Flame cycling

Joined
15 Feb 2020
Messages
3
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hello
Oil Boiler Trianco Eurostar Premier 100/125 Condensing boiler.

Runs fine for about a minute then flame dies (sounds like the solenoid is closing oil supply) after 7 seconds it fires again and continues running. Fan is running all the while. Cycle repeats until the boiler gets up to temperature and switches off. Never goes into lock out and whilst running the CO2 etc. Are in spec.

Photocell is clean and otherwise boiler is working well.

Suspect either the solenoid or the control box, but wonder if anyone has seen this before before I order parts?
 
Sponsored Links
Joined
15 Feb 2020
Messages
3
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Hi Terryworkfit, thank you! I tried this and it seems to be running fine now, I’ll keep monitoring it.

So it’s either sucking in exhaust fumes, or there’s a airflow restriction?

I’ll take a closer look at the flue this morning.
 
Joined
19 Jul 2007
Messages
5,848
Reaction score
1,119
Country
United Kingdom
Most likely vitiated air due to flue seals .if you have FGA stick probe through the snorkel to check..
Lack of air due to a restriction would give high co2 and smoke / sooting.
 
Sponsored Links
Joined
15 Feb 2020
Messages
3
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Yep, flue seal leaking. Quite a major job to sort out as the boiler has been installed “in a cupboard”. Will need to break down the cupboard first. ah well!

Terrywookfit - Thanks for your help!
 

DIYnot Local

Staff member

If you need to find a tradesperson to get your job done, please try our local search below, or if you are doing it yourself you can find suppliers local to you.

Select the supplier or trade you require, enter your location to begin your search.


Are you a trade or supplier? You can create your listing free at DIYnot Local

 
Top